fbpx



נתחיל בזה: קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס זה רעיון גאוני. שילוב של תחתית עוגיות שוקולד צ׳יפס ממכרות, ושכבת עוגת גבינה אפויה רכה וטעימה זה ה-שילוב.
אצלנו בבית אין שבוע שעובר מבלי שיש תבנית אחת לפחות של קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס במקרר למקרה חירום.

מצרכים לתבנית מרובעת 22 ס”מ

לעוגיות שוקולד צ’יפס

  • 65 גרם חמאה קרה.
  • 50 גרם אבקת סוכר.
  • 40 גרם סוכר חום כהה.
  • 170 גרם קמח.
  • 2\1 כפית אבקת אפייה.
  • 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • ביצה M.
  • 100 גרם שוקולד צ’יפס (אפשר חצי מריר חצי חלב).

לעוגת הגבינה

  • 225 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 25% (אני השתמשתי בנפוליאון)
  • 100 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
  • 80 גרם סוכר לבן.
  • 2 ביצים L.
  • 10 גרם קורנפלור (כף).
  • כפית תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת עוגיות שוקולד צ’יפס: בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומניחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה יחד עם הסוכרים עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להטמעה.
  4. מוסיפים את תערובת היבשים שערבבנו בשלב הראשון, ומעבדים היטב עד לקבלת פירורי בצק.


    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן

    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן

  5. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומעבדים שוב לפיזור אחיד בבלילה.
  6. מוציאים 4\1 מכמות הבלילה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא עד להרכבה.
  7. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשטחים את התערובת בשכבה דקה ואחידה. מעבירים למקרר עד להכנת עוגת הגבינה.
  8. הכנת העוגה: בקערה גדולה טורפים את הגבינות יחד עם הסוכר ותמצית הוניל.


    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן

  9. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וטורפים היטב.
  10. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עד להטמעה.
  11. מוציאים את התבנית מהמקרר, ושופכים את תערובת הגבינה מעל.


    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן

  12. מוציאים מהמקפיא את בצק העוגיות, חותכים בעזרת הידיים לחתיכות קטנות ומפזרים מעל תערובת הגבינה.


    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן

  13. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 30-35 דק’.
  14. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לעוד כ-רבע שעה.
  15. מוציאים מהתנור, מצננים ועוטפים את העוגה בניילון נצמד.
  16. מעבירים למקרר ללילה שלם.
  17. לאחר לילה במקרר, חותכים לריבועים ונהנים.
קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן
קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס נשמרים במקרר כשהם עטופים היטב.

אולי תאהבו גם: עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתכינו | קראנץ גבינה ריקוטה ושוקולד צ׳יפס | חיתוכיות יוגורט וגבינה | עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.