⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עם כל הכבוד לכל העוגות המורכבות, את המקום הראשון תופסת עוגת שוקולד בחושה ופשוטה כמו של פעם. עוגת שוקולד עסיסית, עשירה ומפנקת שתמיד כיף שיש אחת כזאת בבית. עוגת שוקולד קלה להכנה ללא צורך במיקסר כלל! את המתכון לקחתי מאמא שלי, שמכינה אותה כבר שנים ואנחנו תמיד נהנים לזלול אותה. אז במידה ואתם מחפשים מתכון לעוגת שוקולד בחושה שהיא גם פרווה, גם גבוהה וגם מהירה להכנה, המתכון לפניכם.

תוכן עניינים
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
- זמן אפיית העוגה משתנה מתנור לתנור, ותלוי בגודל התבנית בה בחרתם להשתמש. לכן התחילו ב-40 דק’ והעלו במידת הצורך (לי לקח כ-55 דק’).
- את העוגה מרטיבים בעודה חמה.
- ניתן להשמיט את נס הקפה בסירופ במידה ולא אוהבים.
- את העוגה ציפיתי בשוקולד עם מעט שמן, הכי פשוט שיש. תוכלו לצפות את העוגה ככל העולה על דעתכם (קקאו, קוקוס, גנאש..).
- את העוגה הכנתי בתבנית נונ-סטיק (NON STICK) של ארקוסטיל שמונעת הידבקות כך שלא היה לי צורך לשמן את התבנית. אם אין ברשותכם תבנית דומה מומלץ לשמן את התבנית.
מצרכים לתבנית אינגליש קייק 30 ס”מ
- 4 ביצים L.
- 30 גרם קקאו (3 כפות).
- 30 גרם סוכר (3 כפות).
- 60 מ”ל מים (4 כפות).
- 50 גרם נטורינה \ חמאה.
- 210 גרם קמח (2\1 1 כוסות).
- 40 גרם קקאו – ראו הערות (4 כפות).
- שקית אבקת אפייה.
- 300 גרם סוכר – ראו הערות (2\1 1 כוסות).
- 200 גרם שמן (כוס).
- 240 מ”ל מים (כוס).
- 50 גרם שוקולד צ’יפס (אופציונלי)
לסירופ
- 10 גרם סוכר (כף).
- 5 גרם נס קפה (כפית).
- 60 מ”ל מים חמים (4\1 כוס).
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר.
- 2 כפות שמן.
עוגת שוקולד בחושה – אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות.
- בקערה מניחים קקאו (30 גרם) , סוכר (30 גרם), מים (60 מ”ל) ונטורינה \ חמאה.
- ממיסים במיקרו בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת משחתית, ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערה רחבה נוספת מניחים קמח, אבקת אפייה, קקאו (40 גרם) וסוכר (300 גרם) ומערבבים.
- מוסיפים שמן וטורפים, מוסיפים גם את המים וטורפים היטב לבלילה חלקה ונוזלית.
- מוסיפים את תערובת הקקאו שהכנו בשלב הראשון וטורפים לאיחוד.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וטורפים היטב.
- מקמחים את השוקולד צ’יפס במעט קמח ומוסיפים אותם אל בלילת העוגה.
- שופכים את התערובת אל תבנית האפייה.
- אופים את העוגה כ-40 -60 דק’ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- הכנת הסירופ: בקערה קטנה מניחים סוכר ונס קפה, מוסיפים מים חמים ומערבבים.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה בסירופ שהכנו.
- הכנת הציפוי: מניחים שוקולד ושמן יחד, וממיסים במיקרו בפולסים קצרים.
- מצפים את העוגה ומניחים בצד להתמצקות.
אולי תאהבו גם: פאי שכבות מפנק | עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | עוגת שוקולד לבן וקוקוס | עוגיות אלפחורס | עוגיות פקאן