fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

תתכוננו לריח משגע בכל הבית! עוגיות פקאן מתוקות, פריכות וממכרות. מתכון קל ומוצלח לעוגיות פקאן שלא תפסיקו להכין שוב ושוב. כל שנותר הוא כוס תה חם לצד העוגיות ואתם מסודרים.

עוגיות פקאן | צילום: ספיר דהן
עוגיות פקאן | צילום: ספיר דהן

מצרכים

  • 120 גרם נטורינה \ חמאה.
  • 50 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס פחות כף).
  • כפית תמצית וניל.
  • 180 גרם קמח (כוס + 4 כפות).
  • כפית אבקת אפייה.
  • 70 גרם פקאנים טבעיים קצוצים גס.
  • אבקת סוכר לציפוי העוגיות.

עוגיות פקאן – אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  2. מניחים את הנטורינה \ חמאה בקערה מתאימה למיקרו, ומכניסים לחימום של כ- 15 שניות. עד שהנטורינה \ חמאה רכה אך לא נמסה.
  3. מוסיפים אל הקערה אבקת סוכר ותמצית וניל, וטורפים היטב למרקם קרמי.



    עוגיות פקאן | צילום: ספיר דהן


  4. מערבבים קמח ואבקת אפייה, ומוסיפים אל התערובת.
  5. מערבבים שוב עד להיווצרות גושי בצק.
  6. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים שוב לבצק אחיד.



    עוגיות פקאן | צילום: ספיר דהן


  7. יוצרים כדורים, ומסדרים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים כ- 17-20 דק’ ( העוגיות נשארות בהירות, לכן יש לבדוק את תחתית העוגיה כדי לבדוק האם העוגיות מוכנות).
  9. מניחים לצינון מלא ומפזרים אבקת סוכר.

חשוב לדעת

  • את עוגיות הפקאן מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  • שימו לב לזמני האפייה!

עוד מתכונים שתאהבו: עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים | עוגיות חמאה קלאסיות | עוגיות לימון וקוקוס | עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות | עוגיות קנטוצ’יני איטלקיות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.