fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת שיש בטעמי שוקולד תפוז. עוגה רכה, אוורירית, עשירה ויפיפייה. העוגה הייתה כל כך טעימה, שהיא חוסלה כולה ביום ההכנה, אז תתכוננו לקבל ים של מחמאות. תוכלו להכין אותה בתבנית עגולה, מרובעת או כל צורה שרק תרצו. רק אל תשכחו כוס תה עם נענע בצד 🙂

עוגת שיש שוקולד תפוז | צילום: ספיר דהן
עוגת שיש שוקולד תפוז | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • אני ממליצה לכם לקרוא את כל המתכון ורק אז לגשת להכנה.
  • עוגת השיש מאוד רכה ואוורירית, ולכן קצת קשה לחלץ אותה מהתבנית.
  • אם בחרתם להכין את העוגה בכל תבנית אחרת יש לשמן את התבנית.

מצרכים לעוגת שיש שוקולד תפוז – תבנית אנגל 24 ס”מ או תבנית עגולה באותו הגודל

  • 6 חלמונים L בטמפ’ החדר.
  • 40 גרם סוכר (4 כפות).
  • 80 גרם שמן (4\1 כוס + 2 כפות).
  • 120 מ”ל מיץ תפוזים (2\1 כוס).
  • כפית גרידת תפוז.
  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
  • 10 גרם קורנפלור (כף).
  • 15 גרם קקאו (כף וחצי).
  • 6 חלבונים L בטמפ’ החדר.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה רחבה טורפים חלמונים וסוכר (4 כפות). מוסיפים שמן, מיץ תפוזים וגרידה, וטורפים לאיחוד.
  3. מנפים אל הבלילה קמח ואבקת אפייה, וטורפים בעדינות עד להטמעה.
  4. מחלקים את הבלילה ל-2 חלקים שווים. בקערה אחת מוסיפים קקאו וקורנפלור וטורפים לבלילה חלקה וסמיכה.
  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים, ומקציפים במהירות בינונית עד להיווצרות בועות קטנות.
  6. מוסיפים את הסוכר (100 גרם- 2\1 כוס) בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב אך לא נוקשה מדיי.
  7. מוסיפים לקערה הכהה מחצית מקצף החלבונים, ומקפלים בעדינות עד להטמעה. מוסיפים לקערה הבהירה את יתרת הקצף ומקפלים.
  8. מניחים את הבלילה באופן המוצג בסרטון למעלה.
  9. אופים את העוגה במשך כ-40-45 דק’.
  10. כשהעוגה יוצאת מהתנור, הופכים אותה ומשאירים אותה כך עד לצינון מלא (במידה והכנתם בתבנית אחרת, אין צורך להפוך).
  11. לאחר הצינון, עוברים עם פלטה או סכין על דפנות התבנית ומשחררים את העוגה.

אולי תאהבו גם: עוגת שיפון וניל | עוגת סולת של פעם | עוגת שיפון קפה | עוגת טורט שקדים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.