fbpx




פאי לימון קלאסי ומרענן שמשלב חמוץ ומתוק יחד ויוצר ביס נפלא. פאי הלימון מורכב מקלתית פריכה, קרם לימון ומעל ענני מרנג צרובים. יש צורך להוסיף במילים? ההכנה מאוד פשוטה אך דורשת מעט סבלנות בין השלבים. אבל אני מבטיחה לכם שזה משתלם!

פאי לימון קלאסי | צילום: ספיר דהן
פאי לימון קלאסי | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת פאי לימון – תבנית פאי 26 ס”מ

לקלתית

  • 150 גרם קמח (כוס + כף).
  • 20 גרם אבקת שקדים (2 כפות).
  • 56 גרם אבקת סוכר.
  • 90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • ביצה L.
  • קורט מלח.

לקרם הלימון

  • 2 ביצים L.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 3 חלמונים L (לא זורקים את החלבונים, הם ישמשו למרנג).
  • 70 מ”ל מיץ לימון.
  • כף גרידת לימון (תוכלו להפחית במידה ואתם לא אוהבים) .
  • 10 גרם קורנפלור (כף).
  • 50 גרם חמאה.

למרנג

  • 3 חלבונים (ששמרנו מקרם הלימון)
  • 150 גרם סוכר (4\3 כוס).
  • 50 מ”ל מים.

אופן הכנת פאי לימון

  1. מתחילים בהכנת הקלתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת שקדים, סוכר וקוביות חמאה. מעבדים כמה דק’ עד להיווצרות פירורים קטנים.
  2. מוסיפים ביצה וקורט מלח, ממשיכים לעבד עד להיווצרות גושי בצק גדולים.
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים את הבצק למקרר למשך כ-30 דק’.
  4. מקמחים משטח עבודה, מניחים את הבצק ומקמחים גם אותו במעט קמח.
  5. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי אחיד, מגלגלים את הבצק על מערוך ומניחים מעל תבנית הפאי.
  6. מסדרים בעדינות את הבצק בתוך תבנית הפאי, ומהדקים את הדפנות.
  7. מסירים את עודפי הבצק בשוליים, ובעזרת מזלג מחוררים את בסיס הפאי.
  8. עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים את התבנית למקפיא למשך כ-שעה.
  9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  10. אופים את הקלתית אפייה עיוורת: מקמטים נייר אפייה, מניחים על תחתית הפאי וממלאים בקטניות יבשות.
  11. אופים באופן הבא במשך כ-20 דק’.
  12. מסירים את נייר האפייה עם הקטניות, וממשיכים לאפות עוד כ-15-20 דק’ או עד להזהבה.
  13. מניחים לצינון מלא.
  14. הכנת קרם הלימון: בקערה רחבה מניחים ביצים, חלמונים וסוכר. טורפים ומניחים בצד.
  15. בקלחת מניחים מיץ לימון, גרידת לימון וקורנפלור וטורפים לאיחוד.
  16. מבשלים על אש נמוכה כ-2 דק’ עד לביעבוע (זהירות התערובת מסמיכה מהר).
  17. שופכים בזרם דק אל תערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת.
  18. מעבירים בחזרה את כל התערובת אל הקלחת, ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה עד לקבלת קרם סמיך (במידה ואתם מרגישים שהקרם לא מסמיך, תוכלו להגביה מעט את האש רק היזהרו לא לשרוף את התחתית)
  19. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
  20. מסננים את הקרם, ושופכים על הקלתית (חשוב לסנן כדי לקבל קרם חלק).
  21. מכניסים למקרר למשך כ-שעתיים לפחות או עד להתיצבות.
  22. הכנת המרנג: בקלחת מניחים סוכר ומים, מבשלים על אש בינונית כ-3-4 דק’ עד שהסירופ מגיע לטמפ’ של 118 מעלות (במידה ואין ברשותכם מד חום, תוכלו לדעת ע”י הסמכת הסירופ והופעת בועות אחידות בגודלן).
  23. לקראת סוף בישול הסירופ, מניחים את החלבונים במיקסר ומתחילים להקציף.
  24. יוצקים את הסירופ החם על החלבונים תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה.
  25. ממשיכים להקציף עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
  26. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים עיגולים מסביב לפאי.
  27. צורבים את המרנג בעזרת ברנר.

חשוב לדעת

  • את פאי הלימון מאחסנים במקרר עד כ-4 ימים.

אולי תאהבו גם: פאי שכבות מפנק | פאי שוקולד וחמאת בוטנים | פאי לזניה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.