fbpx




נכון שאי אפשר לעמוד בפני פחזניות? לכן, החלטתי להכין הפעם פחזניות וניל עם קראמבל ונגיעות של שוקולד. פחזניות יפיפיות וטעימות שאף אחד לא ישאר אדיש אליהן. רוב האנשים חוששים מהכנת פחזניות, אך אם תעקבו אחרי השלבים בצורה יסודית, אני מבטיחה לכם שתהנו מהתוצאה, ותבינו עד כמה זה באמת קל ופשוט. לכן, לפני שאתם ניגשים להכנה, קיראו היטב את המתכון ואת ההערות.

פחזניות וניל | צילום: ספיר דהן
פחזניות וניל | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • יש לשקול את כל המרכיבים לפני שניגשים להכנה.
  • על הביצים להיות בטמפ’ החדר.
  • מוסיפים את הביצים רק לאחר שהבצק הרבוך מתקרר. לא מוסיפים ביצים לבצק חם כי אז תתקבל חביתה 🙂 !
  • לא מוסיפים ישר את כל כמות הביצים, מתחילים עם 3 ביצים ומוסיפים את האחרונה במידת הצורך.
  • שימו לב ששכבת הקראמבל לא יוצאת עבה מדיי, אחרת זה יקשה על הפחזניות להתרומם באפייה.
  • אופים את הפחזניות על מצב סטטי ולא טורבו. בנוסף – אין לפתוח את התנור בזמן האפייה.
  • זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור. בידקו את תחתית הפחזניות לאחר כ-30 דק’ והוסיפו במידת הצורך.

מצרכים לכ-30 פחזניות וניל

  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס). 
  • 120 מ”ל חלב (2\1 כוס).
  • 110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 145 גרם קמח (כוס + כפית).  
  • קורט מלח. 
  • 250 גרם ביצים (3-4 ביצים L- ראו הערות למטה). 

לקראמבל וניל

  • 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר דמררה (2\1 כוס). 
  • 100 גרם קמח (2\1 כוס + 3 כפות).

לקרם וניל

  • 500 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 60 גרם פודניג וניל (6 כפות – ניתן להפחית \ להוסיף לפי הטעם).
  • 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • 300 גרם ממרח נוטלה \ שחר – למילוי (כוס).

אופן הכנת הפחזניות

  1. מתחילים בהכנת הקראמבל: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים חמאה, סוכר וקמח. מעבדים עד לקבלת גושי בצק.
  2. מעבירים את גושי הבצק לנייר אפייה, ובעזרת הידיים מאחדים לכדור.
  3. מרדדים בין 2 ניירות אפייה עד לקבלת שכבה דקה ואחידה (השתדלו לא לרדד יותר מדיי דק, אחרת לא תצליחו להרים אותם מבלי שישברו), ומכניסים למקפיא עד להכנת הפחזניות. 
  4. הכנת בצק רבוך: מחממים תנור ל-175 מעלות.
  5. בקלחת מניחים מים, חלב, חמאה ומלח ומביאים לרתיחה.
  6. כשהתערובת מתחילה לבעבע והחמאה נמסה, מוסיפים בפעם אחת את הקמח ומערבבים במהירות בעזרת כף עץ עד שהבצק מתאחד ונפרד מהדפנות.
  7. מעבירים את הבצק הרבוך למיקסר עם וו גיטרה, ומעבדים כ- 5-7 דק’ עד שהוא מתקרר (תוכלו לגעת בקערת המיקסר, ולוודא שהיא כבר לא חמה).
  8. מתחילים להוסיף את הביצים (שימו לב שמוסיפים רק 3 ביצים, את הביצה ה-4 מעבירים לכלי, טורפים ומניחים בצד), ביצה אחת בכל פעם עד שהיא נטמעת. (בכל הוספה של הביצים, הבצק ייראה לא אחיד ומתפרק, אך אל דאגה, מהר מאוד הוא יחזור למצבו הרגיל).
  9. בודקים את מוכנות הבצק ע”י יצירת “שביל” בעזרת כף עץ במרכז הבצק. אם השביל נותר יציב, מוסיפים מעט מהביצה שערבבנו בקערה, וממשיכים לעבד. במידה והשביל נסגר מעט, הבצק שלנו מוכן. (עוד דרך לדעת האם הבצק שלנו מוכן לזילוף – מניחים מעט מהבצק בין שתי אצבעות ומותחים אותן, במידה והבצק נמתח ולא נקרע, הוא מוכן לזילוף)
  10. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים פחזניות בקוטר 3-4 ס”מ.
  11. מוציאים את הקראמבל מהמקפיא, וקורצים עיגולים בגודל הפחזניות.
  12. מניחים על כל אחת מהפחזניות קראמבל ומכניסים לאפייה של 30-35 דק’.
  13. הכנת הקרם ומילוי הפחזניות: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, תמצית וניל, חלב ופודינג וניל. מקציפים עד להיווצרת קצפת יציבה. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומניחים בצד.
  14. מכניסים גם את ממרח הנוטלה בשקית זילוף ומניחים בצד.
  15. יוצרים חור קטן בתחתית כל פחזניה, מזלפים ממרח נוטלה, ולאחר מכן מזלפים את הקרם.
  16. מעבירים את הפחזניות למקרר למשך כ-שעתיים וזוללים.

חשוב לדעת

  • את הפחזניות שומרים במקרר כשהן מכוסות היטב.
  • את ממרח השוקולד תוכלו להמיר לכל ממרח אחר שאתם אוהבים.
  • ניתן להקפיא את הפחזניות ללא המילוי בקופסה אטומה עד כחודש ימים.

אולי תאהבו: פחזניות פררו רושה | פחזניות אקסטרה שוקולד | אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.