fbpx




כשרק התחלתי לאפות, פחזניות היו החשש שלי. תמיד אחרי שהייתי מכניסה אותן לתנור, הייתי מסתכלת עליהן בלי לזוז, רואה אותן עולות ותופחות כל כך יפה, והייתי בטוחה שזהו – הפעם הצלחתי! אבל אחרי שהייתי מוציאה אותן מהתנור, הן היו צונחות כמו פיתה 🙁

האכזבה הייתה גדולה.

עם הזמן, אחרי המון ניסוי וטעייה, למדתי את הטיפים הנכונים, המתכון המדויק, והבנתי שזה לגמרי קלי קלות.

גם אתם הכנתם פחזניות ונחלתם אכזבה, או שתמיד רציתם לנסות ופחדתם מהתוצאה? לא עוד! הגעתם למקום הנכון. נסו לעקוב באדיקות אחר המתכון, ואין לי ספק שתצליחו.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

לפחזניות שוקולד

  • 125 מ”ל מים. 
  • 125 מ”ל חלב.
  • 110 גרם חמאה. 
  • 145 גרם קמח. 
  • 10 גרם קקאו. 
  • קורט מלח. 
  • 250 גרם ביצים (3-4 ביצים L ראו הערות למטה). 

לקראמבל קקאו

  • 80 גרם חמאה. 
  • 100 גרם סוכר חום כהה. 
  • 90 גרם קמח. 
  • 10 גרם קקאו. 

למילוי (קרמו שוקולד)

  • 290 מ”ל שמנת מתוקה . 
  • 40 מ”ל חלב. 
  • 2 חלמונים. 
  • 40 גרם סוכר. 
  • 200 גרם שוקולד מריר. 

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת המילוי: בקערה טורפים את החלמונים והסוכר ומניחים בצד.
  2.  בקלחת, שמים את החלב והשמנת, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עדין.
  3. כשמתחילות להיווצר בועות, מורידים מהאש, ושופכים בזרם דק לתערובת החלמונים.

חשוב מאוד: יש לטרוף את החלמונים ללא הפסקה, בכדי שהתערובת לא תהפוך לחביתה.

  1. מחזירים לקלחת ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה מעט (שימו לב שהתחתית לא נשרפת).
  2. מניחים את השוקולד בכד מדידה / קערה, שופכים עליו את הקרם ומערבבים לאיחוד.
  3. מכסים היטב בניילון נצמד ומקררים למשך שעתיים (מינימום).

אופן הכנת קראמבל קקאו

  1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, סוכר, קמח וקקאו. 
  2. מעבדים במהירות גבוהה עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  3. מעבירים את גושי הבצק לנייר אפייה, ובעזרת הידיים יוצרים כדור.
  4. מרדדים בין 2 ניירות אפייה עד לקבלת שכבה דקה ואחידה. 
  5. מכניסים למקפיא עד להכנת הפחזניות.

אופן הכנת הפחזניות

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מנפים את הקמח והקקאו לקערה קטנה.
  3. בקלחת מניחים מים, חלב, חמאה ומלח ומביאים לרתיחה.
  4. כשהתערובת מתחילה לבעבע והחמאה נמסה, מוסיפים בפעם אחת את הקמח והקקאו ומערבבים במהירות בעזרת כף עץ עד שהבצק מתאחד ונפרד מהדפנות.
  5. מעבירים את הבצק הרבוך למיקסר עם וו גיטרה, ומעבדים כ- 5-7 דק’ עד שהוא מתקרר (תוכלו לגעת בקערת המיקסר, ולוודא שהיא כבר לא חמה).
  6. מתחילים להוסיף את הביצים, ביצה אחת בכל פעם עד שהיא נטמעת.(שימו לב שמוסיפים רק 3 ביצים, את הביצה ה-4 מעבירים לכלי, טורפים ומניחים בצד).
  7. בודקים את מוכנות הבצק ע”י יצירת “שביל” בעזרת כף עץ במרכז הבצק. אם השביל נותר יציב, מוסיפים מעט מהביצה שערבבנו בקערה, וממשיכים לעבד. במידה והשביל נסגר מעט, הבצק שלנו מוכן. (עוד דרך לדעת האם הבצק שלנו מוכן לזילוף – מניחים מעט מהבצק בין שתי אצבעות ומותחים אותן, במידה והבצק נמתח ולא נקרע, הוא מוכן לזילוף)
  8. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים פחזניות בקוטר 3-4 ס”מ.
  9. מוציאים את הקראמבל מהמקפיא, וקורצים עיגולים בגודל הפחזניות.
  10. מניחים על כל אחת מהפחזניות קראמבל ומכניסים לאפייה של 30-35 דק’.

הרכבה

  1. מוציאים את המילוי מהמקרר, מעבירים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב וחזק.
  2. בעזרת סכין, יוצרים חור בתחתית הפחזניה, ומזלפים את המילוי.

חשוב לדעת

  • הפחזניות במיטבן ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותן במקרר בכלי סגור עד 4 ימים.
  • ניתן להקפיא את הפחזניות ללא המילוי בקופסה אטומה עד כחודש ימים. 

שאלות? כתבו לי למטה, אשתדל לענות לכולם 🙂

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.