בורקיטס קטנטנים ומשגעים מבצק עלים קריספי (וביתי כמובן), במילוי גבינות (צפתית, ומוצרלה פרסקה שמשתלבות נהדר יחד), זיתים מבוקעים שמוסיפים עוד טעם לכל החגיגה. הכינו סלט קצוץ ליד ויש לכם ארוחת ערב נדיבה שכל בני הבית יזללו בהנאה.

ממה להיזהר? קודם כל – בורקיטס הם כמו פיצוחים, מתחילים להרגיש אותם רק אחרי 5-10 חתיכות 🙂 ולכן אני מציעה להכין כמות שווה לפי כמות הסועדים כי אני צופה מריבות.

מצרכים לכ- 20 בורקיטס קטנים

להברשה

  • ביצה אחת.
  • שומשום.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת המילוי: מנקים את הזיתים מגרעינים ומניחים בצד.
  2. בקערה מפוררים את כדור גבינת המוצרלה, מוסיפים גבינה צפתית וגבינה לבנה ומערבבים לאיחוד.
  3. מוסיפים מלח, פלפל ושום ומערבבים היטב. (ראו תמונה)

    בורקיטס גבינות וזיתים
  4. מניחים במקרר עד לשימוש.
  5. פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים לעובי אחיד, קורצים בעזרת קורצן עגול את הבצק לעיגולים.

    בורקיטס גבינות וזיתים
  6. מניחים כפית מהמלית גבינות שהכנו על צד אחד של עיגול בצק , ומקפלים את הצד השני מעל.

    בורקיטס גבינות וזיתים
  7. מהדקים היטב את הקצוות בעזרת מזלג מקומח ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.

    בורקיטס גבינות וזיתים
  8. מכניסים את התבנית עם הבורקיטס למקרר ל- 30 דק’ כדי לקרר את הבצק, ובנתיים, מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  9. מוציאים את התבנית מהמקרר, מברישים את הבורקיטס בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  10. אופים למשך 20-25 דק’ עד להשחמה.

חשוב לדעת

  • יש להדק היטב את הדפנות כדי למנוע מהמלית לנזול החוצה (גם אם המילוי נזל מעט לא קרה כלום).
  • הבורקיטס הכי טעימים ביום הכנתם, אך ניתן להקפיא אותם עד כ-שבוע, להוציא ולחמם בתנור.

ממליצה לבקר במתכונים נוספים שלי: מאפה בצל ופטריות, פוקצ׳ה רכה ואוורירית.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend