מה אתם אומרים על פוקצ׳ה רכה ואוורירית, מלאה בבועות ופריכה מבחוץ. עטופה בשמן זית, ומלאה בתוספות שאוהבים, כמעט כמו באיטליה? את המתכון הזה מומלץ לשמור במועדפים 🙂

רגע של ידע: הפוקאצ’ה מאוד פופולרית באיטליה ובדרך כלל מתבלים אותה עם שמן זית ועשבים, כאשר מעליהם שמים גבינה או בשר או מספר ירקות. בצק פוקאצ’ה דומה בסגנון ובמרקם שלו לבצק של פיצה המורכב מקמח מועשר בגלוטן, שמן, מים, סוכר, מלח ושמרים.

פוקאצ’ה עשויה ללוות מאכלים שונים, להוות בסיס לפיצה ולשמש להכנת כריכים. מחוץ לאיטליה הפוקאצ’ה משמשת בעיקר לכריכים. (ויקיפדיה)

מצרכים ל-4 פוקצ’ות בינוניות

  • 500 גרם קמח פוקצ’ה / פיצה.
  • 10 גרם שמרים טריים.
  • 335 מ”ל מים קרים.
  • כפית מלח.
  • כף שמן זית.

לטופינג

  • בצל אחד פרוס לעיגולים דקים.
  • 3-4 עגבניות שריי חתוכות לעיגולים.
  • פלפל חריף אחד (אופציונלי).
  • גמבה אחת חתוכה לרצועות.
  • מעט מלח גס לפיזור.
  • מעט אורגנו לפיזור.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים ושמרים ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את הקמח ומתחילים בלישה במהירות בינונית, עד להטמעת הקמח.
  3. מוסיפים את שמן הזית והמלח, ולשים כ-5 דק’ עד לאיחוד.
  4. הבצק יראה נוזלי ודביק אך אל דאגה, בצק הפוקצ’ה מאוד אוהב נוזלים.

    בצק פוקצה | צילום: ספיר דהן

  5. משמנים קערה בשמן זית ומשמנים היטב גם את הידיים, מרימים את הבצק ומניחים בקערה.
  6. מכסים במגבת נקייה, ומניחים להתפחה בטמפ’ החדר כ-שעה וחצי.
  7. בכל חצי שעה משמנים את הידיים ולשים מעט את הבצק, כך עד לסיום ההתפחה.
  8. מחממים תנור לחום מקסימלי, ומכניסים בשליש התחתון של התנור אבן אפייה (למי שאין ניתן להפוך את תבנית התנור, ולהכניס אותה כך למסילה).
  9. משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 210 גרם.
  10. פותחים את הבצק בין שתי הידיים ומותחים מעט לאורך.
  11. מניחים על נייר אפייה, שמים את התוספות ומפזרים מעט אורגנו ומלח גס.
  12. מעבירים לאבן האפייה/תבנית שבתנור, ואופים כ-15 דק’ עד שהפוקצ’ות תפוחות וזהובות.
  13. כשהפוקצ’ות יוצאות מהתנור מברישים אותן מיד בשמן זית.

חשוב לדעת

  • הבצק מאוד דביק, מה שגורם לפוקצ׳ה רכה ואוורירית, לכן תמיד עובדים עם ידיים משומנות.
  • בטופינג ניתן לשים כל מה שאתם אוהבים, פוקצ׳ה זו פוקצ׳ה 🙂

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend