fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מה אתם אומרים על פוקצ׳ה רכה ואוורירית, מלאה בבועות ופריכה מבחוץ. עטופה בשמן זית, ומלאה בתוספות שאוהבים, כמעט כמו באיטליה? את המתכון הזה מומלץ לשמור במועדפים 🙂

רגע של ידע: הפוקאצ’ה מאוד פופולרית באיטליה ובדרך כלל מתבלים אותה עם שמן זית ועשבים, כאשר מעליהם שמים גבינה או בשר או מספר ירקות. בצק פוקאצ’ה דומה בסגנון ובמרקם שלו לבצק של פיצה המורכב מקמח מועשר בגלוטן, שמן, מים, סוכר, מלח ושמרים.

פוקאצ’ה עשויה ללוות מאכלים שונים, להוות בסיס לפיצה ולשמש להכנת כריכים. מחוץ לאיטליה הפוקאצ’ה משמשת בעיקר לכריכים. (ויקיפדיה)

פוקצ׳ה רכה ואוורירית | צילום: ספיר דהן
פוקצ׳ה רכה ואוורירית | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • אם אתם אוהבים את הפוקצות שלכם תפוחות, תוכלו לחלק לפחות כדורים ולהכין אותן יותר עבות.
  • ניתן לעבד במיקסר, אבל זה כל כך פשוט להכנה שבאמת אין צורך.
  • תמיד עובדים עם ידיים משומנות.

מצרכים ל-8 פוקצ’ות קטנות

  • 400 גרם קמח פוקצ’ה / פיצה (3 כוסות פחות כף).
  • 8 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 10 גרם סוכר (כף).
  • 280 מ”ל מים פושרים (4\1 1 כוסות).
  • 8 גרם מלח (כפית).
  • 25 גרם שמן זית (2 כפות).

לטופינג

  • בצל אחד פרוס לעיגולים דקים.
  • 3-4 עגבניות שריי חתוכות לעיגולים.
  • פלפל חריף אחד (אופציונלי).
  • גמבה אחת חתוכה לרצועות.
  • מעט מלח גס לפיזור.
  • מעט אורגנו לפיזור.

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה שמים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים את המים ושמן הזית ומערבבים בכף עץ \ סיליקון, עד לקבלת תערובת במרקם משחתי.
  4. הבצק יראה נוזלי ודביק אך אל דאגה, בצק הפוקצ’ה מאוד אוהב נוזלים.

    בצק פוקצה | צילום: ספיר דהן

  5. מכסים במגבת נקייה, ומניחים להתפחה בטמפ’ החדר כ- 20 דק’.
  6. לאחר 20 דק’ משמנים את הידיים, מושכים את הבצק מצד ימין ומקפלים כלפי המרכז, מושכים מצד שמאל ומקפלים כלפי המרכז, ובאותו האופן מושכים את הבצק מלמטה כלפי המרכז ומלמעלה כלפי המרכז. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עוד כ- 20 דק’.
  7. לאחר ההתפחה חוזרים על אותה הפעולה שוב. סה”כ סבב של 3 קיפולים: התפחה של שעה שבה כל 20 דק’ חוזרים על אותה הפעולה.
  8. מכסים שוב במגבת ומשאירים להתפחה עוד שעה נוספת.
  9. משמנים את הבצק והידיים במעט שמן זית, חוצים את הבצק לשניים, ומחלקים ל- 8 כדורים.
  10. פותחים כל כדור בין שתי הידיים ומותחים מעט לאורך (לא משתמשים במערוך).
  11. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה למשך כ- 40 דק’.
  12. מחממים תנור ל- 240 מעלות, ומכניסים בשליש התחתון של התנור אבן אפייה (למי שאין, ניתן להפוך את תבנית התנור, ולהכניס אותה כך למסילה).
  13. לאחר ההתפחה, שמים את התוספות ומפזרים מעט אורגנו ומלח גס.
  14. מעבירים לאבן האפייה/תבנית שבתנור, ואופים כ-15 דק’ עד שהפוקצ’ות תפוחות וזהובות.
  15. כשהפוקצ’ות יוצאות מהתנור מברישים אותן מיד בשמן זית.

חשוב לדעת

  • הבצק מאוד דביק, מה שגורם לפוקצ׳ה רכה ואוורירית, לכן תמיד עובדים עם ידיים משומנות.
  • בטופינג ניתן לשים כל מה שאתם אוהבים, פוקצ׳ה זו פוקצ׳ה 🙂

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.