מכירים את זה שיש לכם מוצרי חלב בבית, שממש עוד קצת פג תוקפם ולא נראה שמישהו מתכנן לאכול אותם בקרוב? אז זה בדיוק מה שקרה לי. נותרו לי כמה יוגורטים אחרונים וממש התחשק לי לעשות איתם משהו טעים. אז מה עושים?! מאלתרים! הכנתי בצק פריך, הוספתי ליוגורט מעט רכיבים, אפיתי, ולאחר מכן הנחתי במקרר ללילה שלם. למחרת קיבלתי הודעה מבעלי “ואוו! מה שמת בחיתוכיות? זה כזה טעים!” אז הבנתי שהצליח לי 🙂 חיתוכיות יוגורט וגבינה יפיפיות, במרקם קרמי ועם טעם עדין של וניל.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

לתבנית מרובעת (30 ס”מ)

מצרכים לבצק

  • 2 חלמונים L.
  • 100 גרם חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות.
  • 50 גרם סוכר.
  • 150 גרם קמח.
  • 2\1 כפית אבקת אפייה.
  • 2\1 כפית תמצית וניל.
  • מעט גרידת לימון.
  • קורט מלח.

מצרכים לקרם יוגורט

  • 2 חלבונים L.
  • 75 גרם סוכר.
  • 300 גרם יוגורט במתיקות מעודנת 2% שומן (2 גביעים).
  • 100 גרם גבינה לבנה.
  • 20 גרם קורנפלור (2 כפות).
  • 2\1 כפית תמצית וניל.
  • 30 גרם שוקולד צ’יפס – לפיזור.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. מתחילים בהכנת הבצק: בקערה שמים חלמונים, סוכר, תמצית וניל וגרידת לימון וטורפים לאיחוד.


    חיתוכיות יוגורט וגבינה | צילום: ספיר דהן

  3. מוסיפים את קוביות החמאה, הקמח והמלח ולשים בעזרת כפפה עד לקבלת בצד אחיד ומעט דביק (לחלופין ניתן לעבד במיקסר).


    חיתוכיות יוגורט וגבינה | צילום: ספיר דהן

  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מכניסים למקרר עד להרכבה.
  5. בינתיים מכינים את בלילת העוגה: בקערת מיקסר נקייה ויבשה שמים חלבונים וסוכר, מקציפים למרנג יציב אך לא נוקשה מדיי.


    חיתוכיות יוגורט וגבינה | צילום: ספיר דהן

  6. בקערה נוספת שמים את גביעי היוגורט, גבינה לבנה ותמצית הוניל וטורפים היטב.


    חיתוכיות יוגורט וגבינה | צילום: ספיר דהן

  7. מנפים אל הבלילה את הקורנפלור וטורפים שוב לאיחוד.
  8. מקפלים את קצף החלבונים אל בלילת היוגורט והגבינה עד לאיחוד.
  9. מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומשמנים אותו מעט, מוצאים מהמקרר את עיגול הבצק ומשטחים אותו בשכבה דקה ואחידה על כל התבנית (דואגים לשמור בצק בצד, לפירורים שיהיו מעל הקרם).
  10. שופכים מעל את בלילת היוגורט והגבינה, ומפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
  11. בעזרת פומפיה מגרדים את שאר הבצק מעל.


    חיתוכיות יוגורט וגבינה | צילום: ספיר דהן

  12. מכניסים לתנור לאפייה של כ-30 דק’.
  13. מניחים לצינון בטמפ’ החדר, עוטפים היטב ומכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות.
  14. חותכים לריבועים וזוללים.

חשוב לדעת

  • חיתוכיות יוגורט וגבינה נשמרות במקרר כשהן עטופות היטב.
  • ניתן להשתמש ביוגורט עם אחוז שומן יותר גבוה.
  • ניתן לוותר על גרידת הלימון, אבל זה בהחלט מוסיף טעם!

עוד מתכונים שלי שאולי תאהבו: אצבעות שוקולד פרלינה | חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד | רוגלך שוקולד |

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הוואטסאפ? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.