רוגלך שוקולד שמנמנים, עסיסיים, שחומים, ומלאים בשוקולד וסירופ סוכר.
במילה אחת – זהירות! אתם הולכים לזלול את כל המגש לגמרי לבד.

מצרכים לכ-16 רוגלך שוקולד גדולים

  • 325 גרם קמח (1/4 2 כוסות).
  • 30 גרם שמרים טריים.
  • 85 מ”ל חלב.
  • 45 גרם סוכר.
  • 60 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
  • ביצה אחת בטמפ’ החדר.
  • 1/2 כפית תמצית וניל.
  • קורט מלח.

מצרכים למילוי

  • 50 גרם שוקולד מריר.
  • 50 גרם חמאה.
  • 40 גרם קקאו.
  • 50 גרם סוכר.
  • 1/2 כף שמן.

לסירופ

  • 100 גרם סוכר.
  • 120 מ”ל מים.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים חלב, סוכר וביצה וטורפים מעט בעזרת מטרפה.
  2. מוסיפים קמח, תמצית וניל, חמאה, ואת השמרים הטריים.
  3. מעבדים במהירות נמוכה כ-8 דק’, עד שהבצק אחיד וחלק וללא גושי חמאה.
  4. מקמחים משטח עבודה, ומעצבים את הבצק לצורת ריבוע.
  5. עוטפים היטב בניילון נצמד, ומקררים את הבצק לפחות שעתיים.
  6. סמוך להוצאת הבצק מהמקרר, מתחילים בהכנת המילוי.
  7. ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד בפולסים קצרים.
  8. מוסיפים לתערובת קקאו, סוכר, ושמן ומערבבים לאיחוד.
  9. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומתחילים לעצב את הרוגלך.
  10. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק לצורת מלבן דק (חשוב מאוד לשים לב שהבצק לא נדבק למשטח העבודה).
  11. מורחים את המילוי על כל הבצק, באופן אחיד וחלק.
  12. מקפלים את הבצק לשניים, ומרדדים שוב לצורת מלבן.
  13. חותכים את המלבן למשולשים, ומגלגלים לרוגלך.
  14. מניחים את הרוגלך בתבנית עם נייר אפייה, במרווחים שווים.
  15. מכסים את הרוגלך, ומתפיחים כ-40 דק’ בטמפ החדר.
  16. לאחר ההתפחה, מברישים בעדינות בביצה טרופה (לאחר כל הברשה, יש לנקות את המברשת בכדי לא ללכך את הרוגלך הבא בשוקולד).
  17. אופים את הרוגלך ב-180 מעלות, כ-20 דק’ (להיזהר לא לאפות יותר מדיי).
  18. הכנת הסירופ: בסיר שמים, סוכר ומים ומבשלים כמה דקות עד להסמכה.
  19. כשהרוגלך יוצאים מהתנור, מברישים אותם בנדיבות בסירופ שהכנו.
  20. מצננים בטמפ’ החדר וזוללים.

חשוב לדעת

  • ניתן להחליף את מלית הקקאו בנוטלה.
  • מאחסנים בקופסא אטומה בטמפ’ החדר.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend