fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אז אחרי סקר קטן באינסטגרם, שבו שאלתי אתכם מה הייתם רוצים שאעלה, רובכם ביקשתם קינוח מהיר להכנה. אז החלטתי לפנק אתכם במתכון לחטיף טעים, קליל ומהיר להכנה, שאפילו לא דורש להפעיל את המיקסר – חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד! החטיף מורכב מתחתית פריכה (בדיוק כמו שיש בחטיף טוויקס, מבטיחה לכם 🙂 ), שכבה של חמאת בוטנים עם שברי בוטנים, ולסיום עוד שכבה של שוקולד. חטיף שמשלב מתוק ומלוח, לא כבד מדיי והכי חשוב – טעים.

את חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד תוכלו לחתוך לכל צורה שתרצו, העיקר שישארו ״חטיפים״ 🙂

חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד | צילום: ספיר דהן
חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד | צילום: ספיר דהן

לתבנית ברוחב 20 ס״מ, גובה 5 ס״מ

לתחתית

  • 100 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 30 גרם אבקת סוכר.
  • 4\1 כפית מלח.
  • כפית תמצית וניל.

לשכבות

  • 200 גרם חמאת בוטנים (אני השתמשתי בחמאת בוטנים של SKIPPY עם שברי בוטנים, אבל כל אחת אחרת תתאים).
  • 200 גרם שוקולד מריר.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. בקערה שמים חמאה, אבקת סוכר ותמצית וניל וטורפים עד לקבלת תערובת קרמית.


    חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד | צילום: ספיר דהן

  3. מוסיפים קמח ומלח ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ונעים.


    חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד | צילום: ספיר דהן

  4. משמנים היטב את התבנית ומשטחים את הבצק בעזרת הידיים דק ככל האפשר, מחוררים מעט את הבצק במזלג או בסכין.
  5. מכניסים לתנור לאפייה של כ- 10 דק’ עד שהתחתית משחימה מעט.
  6. מוצאים לצינון של 5 דק’, ובעזרת פלטה קטנה מורחים את חמאת הבוטנים בשכבה אחידה.


    חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד | צילום: ספיר דהן

  7. בקערה מתאימה למיקרו שמים את השוקולד, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (להיזהר לא לשרוף).
  8. מורחים את השוקולד בשכבה אחידה מעל חמאת הבוטנים.
  9. שמים בשקית זילוף מעט חמאת בוטנים ומזלפים פסים לאורך (אופציונלי).
  10. מכניסים להקפאה 30 דק’, חותכים לריבועים ומתחילים לזלול.

חשוב לדעת

  • במידה והשתמשתם בחמאת בוטנים חלקה, תוכלו להוסיף מעט בוטנים קלויים (שבורים גס) להוספת טעם וקראנציות.
  • ממליצה להכפיל כמויות! אני הצטערתי שלא עשיתי את זה 🙂 (כמובן שצריך להחליף את גודל התבנית).
  • את הריבועים שומרים במקרר בקופסא אטומה.
  • תוכלו לפזר מעל השוקולד כל דבר העולה על דעתכם.

עוד דברים שאתם יכולים להכין: קרמוגית נוטלה | עוגיות גרעינים וחמוציות | עוגיות ריפעת מרוקאיות (רייף)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.