fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

לחמניות שום ואורגנו קטנטנות וממכרות. הלחמניות בעלות מרקם ענני במיוחד, והריח שמתפשט בבית בזמן האפייה בלתי ניתן לביטוי. אספר לכם שבתערובת השום יש מרכיב שיפתיע אתם, אבל תסמכו עלי ואל תוותרו עליו. אז קדימה רוצו להכין, אני מבטיחה לכם שאלו לחמניות השום הכי טעימות שתכינו.

לחמניות שום | צילום: ספיר דהן
לחמניות שום | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • אני בחרתי להשתמש בציפוי באורגנו, אך כמובן שתוכלו להמיר בכל עשב תיבול אחר.
  • מרקם הבצק צריך להיות דביק, אין צורך להוסיף קמח.
  • זמן הלישה חשוב מאוד, לכן הקפידו ללוש את הבצק לפי הזמנים הרשומים.
  • אני השתמשתי בתבנית מונעת הדבקה של ארקוסטיל, אם אין ברשותכם תבנית דומה, יש לרפד את התבנית בנייר אפייה.

מצרכים ל-10 לחמניות שום קטנות

לבצק

  • ביצה L.
  • 300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות).
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 5 גרם מלח (כפית).
  • 135 מ”ל חלב (2\1 כוס + כף).
  • 40 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.

לציפוי

  • 4 שיני שום קטושות.
  • 30 גרם חמאה רכה.
  • כף גדושה של גבינת שמנת בטעם טבעי (אני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון)
  • כפית דבש.
  • 2\1 כפית מלח.
  • כף שטוחה אורגנו (ניתן להפחית)

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערה מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר ושמרים. מערבבים מעט לאיחוד.
  2. מוסיפים ביצה, חלב ומלח ולשים במהירות נמוכה במשך כ-8 דק’, עד לקבלת כדור בצק אחיד ודביק (במידת הצורך עצרו את המיקסר, גרדו את הבצק שנידבק לדפנות הקערה ולאחר מכן המשיכו בלישה).
  3. מוסיפים את קוביות החמאה, ולשים שוב כ-7 דק’ עד שהחמאה נטמעת וכדור הבצק אחיד ודביק.
  4. משמנים את הידיים במעט שמן, מחלצים את כדור הבצק מקערת המיקסר ומעבירים אותו לקערה נקייה.
  5. מכסים בניילון נצמד, ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
  6. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומחלקים את כדור הבצק ל-10 כדורים קטנים ושווים בגודלם (למי שמשתמש במשקל, כל כדור שוקל 54 גרם).
  7. מניחים את הכדורים במרווחים על משטח העבודה, ומניחים מעליהם באופן רופף ניילון נצמד.
  8. משאירים את הכדורים למנוחה למשך 20 דק’.
  9. לאחר המנוחה מקמחים כל כדור במעט קמח, יוצרים נחש עבה ומעצבים לצורת קשר (השתדלו לא לקמח יותר מדיי כדי לא לפגוע במרקם הבצק. אני ממליצה לעבוד עם כפפות וכך למנוע מהבצק להידבק לידיים) .
  10. מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה במשך כ-30 דק’.
  11. הכנת הציפוי: בקערה מניחים חמאה רכה (החמאה חייבת להיות רכה, לא מומסת), גבינת שמנת, שום קטוש ואורגנו. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת משחתית.
  12. מברישים בנדיבות כל לחמניה בתערובת השום, גם את צידי הלחמניה.
  13. אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25-30 דק’ או עד לשחמה.
  14. כשלחמניות השום יוצאות מהתנור, מברישים אותן בשמן זית.

חשוב לדעת

  • למי שאוהב טעם דומיננטי של שום, ניתן לוותר על שמן הזית, ולהבריש במעט חמאה רכה עם שן שום קטושה.
  • הלחמניות מעולות גם לאחר הקפאה.

אולי תאהבו גם: לחמניות קשר ביתיות | לחם תפוחי אדמה | לחם עם זיתי קלמטה ללא לישה ב-5 דקות | בייגל אמריקאי

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.