fbpx




כן, אתם לא טועים, לחם תפוחי אדמה! המתכון הזה הולך להפתיע אתכם. לחם שטוח המזכיר בצורתו פוקצה, הוא רך ולח מבפנים ומבחוץ הוא פריך ושחום, תוכלו לפתוח אותו ולמרוח גבינה או להכין סלט קצוץ בצד ולטבול בטחינה. כך או כך מדובר בלחם תפוחי אדמה נפלא שאתם חייבים לאמץ!

לחם תפוחי אדמה | צילום: ספיר דהן
לחם תפוחי אדמה | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • אני השתמשתי בתבנית נונסטיק של ארקוסטיל בעלת ציפוי מונע הידבקות, לכן לא ריפדתי את התבנית בנייר אפייה. אם אין ברשותכם תבנית דומה, יש לרפד את התבנית בנייר אפייה.
  • תוכלו לשטח את הלחם בתבנית התנור, אך שימו לב שכמות הבצק לא תכסה את כל התבנית, אלא רק חצי.
  • לא מברישים את הבצק בביצה, רק במים.
  • לאחר האפייה ניתן להקפיא את הלחם ולהפשיר כשמתחשק.
  • הבצק מאוד דביק ולכן תמיד עובדים עם משטח מקומח.

מצרכים לתבנית מלבנית 26*28

  • 3 תפוחי אדמה בינונים.
  • 350 גרם קמח (2\1 2 כוסות).
  • 120 מ”ל מים פושרים (2\1 כוס).
  • 20 גרם שמן זית (2 כפות).
  • 10 גרם מלח (כף שטוחה).
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 5 גרם סוכר (כפית).
  • מעט מים להברשה.
  • מעט אורגנו לפיזור.

אופן ההכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, מניחים בסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך מלא.
  2. שופכים את המים ומניחים את תפוחי האדמה לצינון.
  3. לאחר שתפוחי האדמה התקררו, מועכים אותם לפירה.
  4. בקערה קטנה מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים בצד למשך כ- 5 דק’.
  5. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומלח ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את מחית תפוחי האדמה, את המים עם השמרים והסוכר שערבבנו בשלב הקודם ואת שמן הזית.
  7. לשים במהירות נמוכה במשך כ- 8 דק’, עד לקבלת בצק אחיד ודביק.



    לחם תפוחי אדמה | צילום: ספיר דהן



  8. מקמחים משטח עבודה בקמח, ולשים את הבצק לצורת כדור (הבצק דביק מאוד, אך כך הוא אמור להיות).



    לחם תפוחי אדמה | צילום: ספיר דהן



  9. מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ- שעה.
  10. לאחר ההתפחה מקמחים היטב את הידיים ואת הבצק בקמח, משטחים את כדור הבצק על התבנית בצורה אחידה. (לא לשכוח לרפד את התבנית בנייר אפייה במידה ואין לכם תבנית מונעת הדבקה)



    לחם תפוחי אדמה | צילום: ספיר דהן



  11. מכסים במגבת נקייה ומתפחים למשך כ- 40 דק’.
  12. לאחר ההתפחה יוצרים פסים ארוכים לאורך הבצק (לא עמוקים מדיי) , מברישים את הבצק במעט מים ומפזרים אורגנו.
  13. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות למשך כ- 20 דק’.
  14. מצננים וחותכים לצורות (ריבועים, אצבעות…)

אולי תאהבו גם: לחמניות קשר ביתיות | לחם עם זיתי קלמטה ללא לישה ב-5 דקות | לחמניות שמרים במילוי גאנש שוקולד קפה | לחם כוסמין מלא עם גרעינים | חלות של שבת (לחם בית)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.