fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אם יניחו לידי קופסה של עוגיות ביסקוטי, אני יכולה בקלות לסיים אותה לבד. מדובר בעוגיות הכי ממכרות שיש, ומי שאכל אותן כבר יודע. למי שעדיין לא מכיר, עוגיות ביסקוטי הן עוגיות דקות וקריספיות במיוחד,שמלאות באגוזים ושקדים. את עוגיות הביסקוטי אופים פעמיים – פעם אחת ככיכר שלימה, ובפעם השניה כעוגיות. בנוסף, אפשר לשחק עם התוספות ולהוסיף את הדברים שאתם אוהבים.

ביסקוטי (באיטלקית – “נאפה פעמיים”), הידועות גם בשם קנטוצ’יני, הן סוג של עוגיות איטלקיות המכילות בעיקר אגוזים. מקורן של העוגיות בעיר פראטו שבטוסקנה.

עוגיות ביסקוטי | צילום: ספיר דהן
עוגיות ביסקוטי | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • ניתן להשתמש בכל סוגי אגוזים \ שקדים שאתם אוהבים, רק וודאו שהם טבעיים ולא קלויים.
  • ניתן לעצב את הבצק ל-3 כיכרות צרות, או 2 כיכרות גדולות ורחבות.
  • חשוב לייבש את העוגיות היטב בפעם השניה, כדי לקבל עוגיות קריספיות.
  • מהכמות הנ”ל יוצאות המון עוגיות.

מצרכים לעוגיות ביסקוטי

  • 4 ביצים L.
  • 500 גרם קמח.
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 2 כוסות של שקדים \ אגוזים (אני השתמשתי בכוס אגוזי לוז וכוס שקדים)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. בקערה רחבה מערבבים קמח ואבקת אפייה.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר ושמן, ושופכים אל תערובת היבשים.
  4. מערבבים את התערובת עד שנוצרים גושי בצק.
  5. מוסיפים את האגוזים והשקדים, ולשים בעזרת הידיים לבצק אחיד ודביק.
  6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ובעזרת ידיים משומנות יוצרים 2 כיכרות ארוכות ורחבות (ניתן לעצב גם ל-3 כיכרות צרות יותר).
  7. מכניסים לתנור לאפייה של כ- 30 דק’.
  8. מצננים את הכיכרות, חותכים כל כיכר לפרוסות דקות ומסדרים שוב על גבי תבנית עם נייר אפייה (אין לפרוס את הכיכרות כשהן חמות אחרת הן תתפרקנה).
  9. מורידים את חום התנור ל-165 מעלות, ואופים שוב למשך כ-15 דק’ או עד להשחמה וייבוש העוגיות.
  10. מצננים לחלוטין וזוללים.

אולי תאהבו גם: עוגיות קנטוצ’יני איטלקיות | עוגיות שוקולד צ’יפס פאדג’יות | עוגיות שומשום ב-60 שניות | עוגיות כעכ מתוקות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.