fbpx




כן, קראתם נכון! עוגיות שומשום שמכינים בדקה אחת בלבד. כל מה שצריך זה לערבב את כל המרכיבים יחד בקערה אחת – וזהו. עוגיות שומשום קריספיות, מתוקות וכל כך קלות להכנה, שתכינו כל שבוע. עוגיות ללא קמח, עם 5 מרכיבים פשוטים. אז קדימה – מבטיחה לכם שלא תצליחו להוריד מהן את הידיים.

עוגיות שומשום ב-60 שניות | צילום: ספיר דהן
עוגיות שומשום ב-60 שניות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגיות שומשום בדקה – כ-15 עוגיות

  • 160 גרם שומשום (כוס+ 2 כפות).
  • 30 גרם סוכר חום כהה – לא דמררה (2 כפות).
  • 20 גרם דבש (כף).
  • חלבון מביצה L.
  • קורט מלח.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה רחבה מניחים את כל המרכיבים יחד, ומערבבים היטב בעזרת כף עד שמתקבלת בלילה אחידה, דביקה ומעט נוזלית (חשוב לוודא שלא נשארו גושים של סוכר).



    עוגיות שומשום ב-60 שניות | צילום: ספיר דהן



  3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומשמנים במעט שמן(ממש מעט). מכיוון שלעוגיות יש נטייה להידבק לנייר.
  4. ממלאים חצי כף מהתערובת, ומניחים על התבנית במרווחים שווים.




    עוגיות שומשום ב-60 שניות | צילום: ספיר דהן



  5. לאחר מכן עוברים עם גב הכף על כל העוגיות, ומשטחים לצורת עיגול.





    עוגיות שומשום ב-60 שניות | צילום: ספיר דהן




  6. מכניסים לתנור לאפייה של כ-15-16 דק’ (במידה ואתם אוהבים את העוגיות פחות שחומות ופריכות, הורידו כמה דק’ מזמן האפייה).
  7. מניחים לצינון מלא (לא לנסות להרים אותן לפני שהן התקררו) ומחלצים את העוגיות.

חשוב לדעת

  • את עוגיות השומשום שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  • מומלץ להכפיל כמויות, כי העוגיות נחטפות!

אולי תאהבו גם: עוגיות כעכ מתוקות | עוגיות סהרוני שקדים (סהרונים) | עוגיות שיבולת שועל קריספיות | עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.