fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אם אתם מאלה שאוהבים את עוגיות השוקולד צ’יפס שלכם רכות, אתם הולכים לעוף על המתכון הבא. עוגיות שוקולד צ’יפס גדולות, רכות בטירוף ומתוקות בתוספת אגוזי לוז קלויים. עוגיות מפנקות וקלות להכנה, שלא מצריכות מיקסר.

עוגיות שוקולד צ'יפס פאדג'יות | צילום: ספיר דהן
עוגיות שוקולד צ’יפס פאדג’יות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ-12 עוגיות שוקולד צ’יפס גדולות

  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
  • 330 גרם קמח (2\1 2 כוסות פחות 2 כפות).
  • 180 גרם סוכר לבן (כוס פחות 2 כפות).
  • 2\1 כפית אבקת אפייה.
  • 2\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 4\1 כפית מלח.
  • 100 גרם שוקולד צ’יפס מריר.
  • 50 גרם שוקולד צ’יפס חלב.
  • 50 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים גס.

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה מניחים חמאה רכה חתוכה לקוביות, ואבקת סוכר. טורפים היטב עד לקבלת מרקם קרמי.
  2. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, וטורפים לאיחוד (התערובת תיראה לא אחידה וגבשושית, אך לאחר הוספת הקמח היא תסתדר).
  3. מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את תערובת היבשים אל הקערה, ומערבבים בעזרת לקקן עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  4. מוסיפים שוקולד צ’יפס ואגוזי לוז, ומערבבים עד להטמעה.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומעבירים את התערובת למקרר למשך כ-שעה.
  6. לאחר הקירור, יוצרים כדורים במשקל של 68 גרם (ניתן להשתמש גם בכף גלידה קפיצית גדולה).
  7. מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (אני הנחתי 6 עוגיות בכל תבנית).
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-12-13 דק’.
  9. מצננים לחלוטין לפני שמרימים את עוגיות השוקולד צ’יפס.

חשוב לדעת

  • תוכלו לשלב בין סוגי שוקולד שאתם אוהבים.
  • ניתן להמיר את אגוזי הלוז לכל סוג אחר שאתם אוהבים.
  • שימו לב לזמני האפייה, כדי לקבל עוגיה רכה ולא דחוסה וקשה.

אולי תאהבו גם: עוגת שוקולד צ’יפס קפה | עוגיות שוקולד צ’יפס XL מניו יורק | מאפינס שוקולד צ’יפס אוראו ונוטלה | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.