fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

סהרוני שקדים או בשמם המוכר ״סהרונים״ – עוגיות פריכות ומתוקות שתמיד כיף שיש לפחות צנצנת אחת בבית. עוגיות קלות להכנה, ללא מיקסר ובמינימום מאמץ. אני אוהבת לטחון את השקדים בשלמותם, וכך לקבל סהרונים בצבע כהה. כמובן שתוכלו להשתמש גם באבקת שקדים קנויה.

סהרוני שקדים | צילום: ספיר דהן
סהרוני שקדים | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגיות סהרוני שקדים – 25-30 עוגיות

  • 60 גרם נטורינה \ חמאה.
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 50 גרם שמן (4\1 כוס פחות כף).
  • כפית תמצית וניל.
  • ביצה L.
  • 200 גרם שקדים טבעיים טחונים לאבקה (ניתן להשתמש גם באבקת שקדים קנויה).
  • 210 גרם קמח (2\1 1 כוסות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).

אופן ההכנה

  1. בקערה מתאימה למיקרו מניחים נטורינה \ חמאה, ומחממים כ-15 שניות עד לריכוך.

  2. אל הקערה מוסיפים סוכר, שמן, תמצית וניל וביצה. טורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את אבקת השקדים, ומערבבים לתערובת דביקה.

  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ולשים לכדור בצק אחיד (שטפו את הידיים, ולאחר מכן גשו להכנת הצורות. כך תוכלו לראות שהבצק לא באמת דביק)

  4. לוקחים מכדור הבצק פיסות קטנות ומעצבים לצורת סהרון. מסדרים את העוגיות במרווחים, על גבי תבניות מרופדות בנייר אפייה (אופים כל תבנית בנפרד).

  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-13-15 דק’. מניחים לצינון מלא לפני שמנסים להרים את העוגיות.

  6. מפזרים אבקת סוכר וזוללים.

אולי תאהבו גם: עוגיות כעכ מתוקות | עוגיות פקאן | עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן | עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.