fbpx




סהרוני שקדים או בשמם המוכר ״סהרונים״ – עוגיות פריכות ומתוקות שתמיד כיף שיש לפחות צנצנת אחת בבית. עוגיות קלות להכנה שניתן להכין גם בגרסה פרווה. אני אוהבת להוסיף לבצק מעט אגוזי מלך שבורים גס שמעניקים קראנציות בכל ביס.

עוגיות סהרוני שקדים (סהרונים) | צילום: ספיר דהן
עוגיות סהרוני שקדים (סהרונים) | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגיות סהרוני שקדים – 25-30 עוגיות

  • 110 גרם חמאה רכה.
  • 60 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס).
  • 100 גרם אבקת שקדים (כוס).
  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 4\1 כפית אבקת אפייה.
  • כפית תמצית וניל.
  • 50 גרם אגוזי מלך שבורים גס (לא חובה).

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה רכה, אבקת סוכר ותמצית וניל. מעבדים כמה דק’ עד להיווצרות תערובת חלקה וקרמית.
  2. מוסיפים אבקת שקדים, ומעבדים עד להטמעה.
  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומעבדים מעט עד שהקמח נטמע.
  4. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך כ-30 דק’.
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות, ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  6. לוקחים מכדור הבצק פיסות קטנות ומעצבים לצורת סהרון. מסדרים את העוגיות על התבניות במרווחים שווים.
  7. אופים כ-13-15 דק’. מניחים לצינון מלא לפני שמנסים להרים את העוגיות.
  8. מפזרים אבקת סוכר וזוללים.

חשוב לדעת

  • אני השתמשתי בשקדים טבעיים שטחנתי עם הקליפה כדי לקבל צבע כהה, אך כמובן שאפשר להשתמש באבקת שקדים.
  • ניתן להמיר את החמאה לנטורינה, כדי לקבל עוגיות פרווה.
  • את סהרוני השקדים מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  • כמו שציינתי, ניתן לוותר על אגוזי המלך.

אולי תאהבו גם: עוגיות כעכ מתוקות | עוגיות פקאן | עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן | עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.