עוגיות ביס קטנטנות, פריכות ומתוקות עם אגוזי לוז קלויים ושקדים. פינוק קטן לשעת התה או לנשנוש מהיר כשמתחשק משהו מתוק. מומלץ להכפיל כמויות כי עוגיות הביס פשוט ממכרות!

מצרכים
- 230 גרם קמח (4\1 2 כוסות).
- 40 גרם קורנפלור (4 כפות).
- 2\1 כפית אבקת אפייה.
- 80 גרם סוכר (2\1 כוס פחות כף).
- ביצה L.
- 10 גרם שמן (כף).
- 125 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות \ נטורינה לפרווה.
- 70 גרם שקדים פרוסים וקלויים (2\1 כוס).
- 40 גרם אגוזי לוז קלויים וגרוסים גס (4\1 כוס).
אופן ההכנה
- בקערה רחבה שמים את קוביות החמאה ומועכים קלות לריכוך.
- מוסיפים שמן, ביצה, סוכר וקורנפלור, וטורפים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית (התערובת לא חלקה, אחרי הוספת היבשים התערובת תסתדר).
- מוסיפים את השקדים והאגוזים, ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים בכל פעם כף מהקמח אל התערובת עד לסיום.
- לשים מעט עם הידיים לקבלת כדור בצק אחיד.
- מחלקים את כדור הבצק ל- 6 חלקים שווים.
- יוצרים גליל צר וארוך, וחותכים לאצבעות קטנות (אם הגליל מתפרק תוך כדי גילגול, אין מה לדאוג הדקו אותו עם הידיים הוא יסתדר).
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומסדרים את העוגיות במרווחים על התבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, למשך כ- 20-25 דק’ (העוגיות נשארות מעט בהירות, לכן הפכו כמה עוגיות ובדקו האם התחתית שחומה, אם כן – העוגיות מוכנות).
- מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר.
חשוב לדעת
- תוכלו להמיר את אגוזי הלוז לפקאנים או כל אגוז אחר.
- את עוגיות הביס שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
עוד מתכוני עוגיות: עוגיות חמאה קלאסיות | עוגיות שקדים קטנטנות | עוגיות בלונדי ובייגלה | עוגיות לימון וקוקוס
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.