fbpx




עוגיות ביס קטנטנות, פריכות ומתוקות עם אגוזי לוז קלויים ושקדים. פינוק קטן לשעת התה או לנשנוש מהיר כשמתחשק משהו מתוק. מומלץ להכפיל כמויות כי עוגיות הביס פשוט ממכרות!

עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים | צילום: ספיר דהן
עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים | צילום: ספיר דהן

מצרכים

  • 230 גרם קמח (4\1 2 כוסות).
  • 40 גרם קורנפלור (4 כפות).
  • 2\1 כפית אבקת אפייה.
  • 80 גרם סוכר (2\1 כוס פחות כף).
  • ביצה L.
  • 10 גרם שמן (כף).
  • 125 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות \ נטורינה לפרווה.
  • 70 גרם שקדים פרוסים וקלויים (2\1 כוס).
  • 40 גרם אגוזי לוז קלויים וגרוסים גס (4\1 כוס).

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה שמים את קוביות החמאה ומועכים קלות לריכוך.
  2. מוסיפים שמן, ביצה, סוכר וקורנפלור, וטורפים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית (התערובת לא חלקה, אחרי הוספת היבשים התערובת תסתדר).
  3. מוסיפים את השקדים והאגוזים, ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.



    עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים | צילום: ספיר דהן



  4. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים בכל פעם כף מהקמח אל התערובת עד לסיום.
  5. לשים מעט עם הידיים לקבלת כדור בצק אחיד.
  6. מחלקים את כדור הבצק ל- 6 חלקים שווים.
  7. יוצרים גליל צר וארוך, וחותכים לאצבעות קטנות (אם הגליל מתפרק תוך כדי גילגול, אין מה לדאוג הדקו אותו עם הידיים הוא יסתדר).




    עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים | צילום: ספיר דהן



  8. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומסדרים את העוגיות במרווחים על התבנית.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, למשך כ- 20-25 דק’ (העוגיות נשארות מעט בהירות, לכן הפכו כמה עוגיות ובדקו האם התחתית שחומה, אם כן – העוגיות מוכנות).
  10. מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר.

חשוב לדעת

  • תוכלו להמיר את אגוזי הלוז לפקאנים או כל אגוז אחר.
  • את עוגיות הביס שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.

עוד מתכוני עוגיות: עוגיות חמאה קלאסיות | עוגיות שקדים קטנטנות | עוגיות בלונדי ובייגלה | עוגיות לימון וקוקוס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.