בראוניז רך ושוקולדי, ומעל – עוגית שוקולד צ’יפס פריכה: ה-שילוב המושלם!

לא יפסיקו לבקש ממכם להכין אותם שוב (ברצינות, גם ממני לא מפסיקים).

מצרכים לבצק העוגיות

  • 480 גרם קמח.
  • 2 ביצים L.
  • 130 גרם סוכר חום.
  • 150 גרם אבקת סוכר.
  • 200 גרם חמאה קרה.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 2 כפיות אבקת אפייה.

לבסיס בראוניז

  • 338 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו).
  • 278 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
  • 5 ביצים.
  • 100 גרם סוכר.
  • 57 גרם קמח.

אופן ההכנה

  1. לבסיס בראוניז: טורפים את הביצים והסוכר יחד, ומניחים בצד.
  2. בקערה מתאימה למיקרוגל, ממיסים את החמאה והשוקולד בפולסים קצרים ומערבבים.
  3. שופכים אל תערובת הביצים, תוך כדי טריפה, עד לאיחוד.
  4. מוסיפים את הקמח ומקפלים היטב.
  5. מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  6. שופכים את הבלילה לתבנית, ומניחים בצד.
  7. מתחילים בהכנת בצק העוגיות: מחממים תנור ל180 מעלות.
  8. בקערה שמים, קמח, אבקת סודה לשתייה, מלח, ואת אבקת האפייה ומערבבים.
  9. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקרימים את החמאה יחד עם הסוכרים.
  10. מוסיפים לבלילה את הביצים, אחת בכל פעם, עד לאיחוד.
  11. מוסיפים את הרכיבים היבשים, ומערבבים עד להטמעה.
  12. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים במיקסר כדקה עד לפיזור אחיד.
  13. יוצרים כדורים, ומשטחים לצורת “פיתה” בעזרת הידיים.
  14. מניחים על תערובת הבראוניז (משתדלים לא להשאיר שטח ללא בצק).
  15. מכניסים לתנור, ואופים כ-30 דק׳.
  16. מצננים, ומכניסים לקירור של 3 שעות.
  17. לאחר הקירור, חותכים לקוביות ושומרים במקרר בקופסא אטומה.

חשוב לדעת

  • ניתן להוריד מכמות השוקולד המריר בבצק העוגיות, ולהמיר בשוקולד חלב.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend