fbpx




כששומעים עוגיות שיבולת שועל – ישר חושבים על עוגיות גרנולה. אך לא במקרה הזה. מדובר בעוגיות קריספיות במיוחד עם רעש מתפצפץ בכל ביס, מהירות להכנה ומהירות לזלילה 🙂

עוגיות שיבולת שועל קריספיות | צילום: ספיר דהן
עוגיות שיבולת שועל קריספיות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ-20 עוגיות שיבולת שועל

  • 56 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • 100 גרם סוכר דמררה (2\1 כוס).
  • 100 גרם קמח (2\1 כוס + 3 כפות).
  • 90 גרם שיבולת שועל עבה (כוס פחות כף).
  • 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 45 מ”ל חלב – ראו הערות (3 כפות)
  • 20 גרם דבש (כף).

אופן הכנת עוגיות שיבולת שועל קריספיות

  1. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את שיבולת השועל לאבקה.
  2. מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים.
  3. מוסיפים אל הקערה סוכר דממרה ואת קוביות החמאה, ולשים בידיים לתערובת פירורית.
  4. מוסיפים 30 מ”ל חלב (2 כפות) ודבש, לשים שוב לכדור בצד אחיד ומעט דביק. במידה והבצק לא מתגבש ומרגיש יבש, מוסיפים את החלב שנותר.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כ-30 דק’.
  6. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים, מקמחים משטח עבודה במעט קמח ומניחים כדור אחד.
  7. מפזרים מעל הכדור קמח, ומרדדים לעלה דק. (במידה והבצק נדבק למשטח העבודה, מקמחים שוב)
  8. קורצים לעיגולים ומסדרים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בניר אפייה.
  9. בעזרת קיסם עבה מחוררים על כל עוגיה 5 חורים (1 באמצע, 2 בכל צד).
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-13-15 דק’ עד להשחמה.
  11. כשהעוגיות יוצאות מהתנור חוזרים עם קיסם על סימני החורים, ומעבירים אותן להתקרר על גבי רשת.

חשוב לדעת

  • את העוגיות מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  • אני השתמשתי בקורצן עגול 8 ס”מ, כמובן שתוכלו לקרוץ את העוגיות בכל גודל שתרצו, אך שימו לב שזמני האפייה ישתנו.
  • ניתן להכין את העוגיות במיקסר.

אולי תאהבו גם: עוגיות תחרה שיבולת שועל | עוגיות שיבולת שועל ושקדים ב-5 דקות | עוגיות שקדים | עוגת שוקולד צ’יפס קפה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.