⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מצאתי את המתכון למשהו ממכר: קטן, קריספי ומתוק! עוגיות בהחלט יכולות להיות ממכרות, ואם הן מגיעות במיני, אז בכלל! מתכון מיוחד ומוצלח לעוגיות שקדים קטנות, קריספיות ונפלאות. עוגיות מלאות בשקדים עם מעט קינמון, שלא תפסיקו לנשנש.
![עוגיות שקדים קטנטנות | צילום: ספיר דהן](https://sapirs.co.il/wp-content/uploads/2020/11/DSC_9889-1024x683.jpg)
מצרכים
- 45 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות.
- 85 גרם סוכר חום כהה (לא דמררה).
- 280 גרם קמח (2 כוסות).
- 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
- 70 מ”ל חלב.
- 2\1 כפית קינמון.
- 80 גרם שקדים פרוסים.
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה וסוכר חום.
- מעבדים כ-3 דק’ עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים את החלב ומעבדים מעט (התערובת תראה לא אחידה, אך אין מה לדאוג – אחרי הוספת הקמח הכל יסתדר).
- מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון יחד, ושופכים על קערת המיקסר.
- מעבדים כ- 2 דק’ עד לקבלת גושי בצק גדולים.
- מוסיפים את השקדים הפרוסים ומעבדים שוב עד להיווצרות בצק אחיד (במידה והבצק לא מתאחד לכם, תוכלו להוסיף כף חלב ולהמשיך לעבד).
- מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים שווים, מגלגלים כל כדור לגליל ארוך ודק.
- עוטפים כל גליל בניילון נצמד, ומכניסים למקפיא למשך כ- שעה.
- לאחר ההקפאה, חותכים לעיגולים דקים ומניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 12 דק’ (זמן האפייה תלוי בעובי החיתוך, כך שאם חתכתם את העוגיות לעיגולים עבים, זמן האפייה עלול להתארך מעט).
- מצננים לחלוטין, ומאחסנים בקופסה אטומה.
חשוב לדעת
- תוכלו להשתמש במחמאה \ נטורינה בכדי להכין את העוגיות בגרסת פרווה.
![עוגיות שקדים קטנטנות | צילום: ספיר דהן](https://sapirs.co.il/wp-content/uploads/2020/11/DSC_9885-1024x683.jpg)
אולי תאהבו גם: עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה | קרמוגית נוטלה | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | עוגיות קנטוצ’יני איטלקיות