fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אולי יצא לכם להיתקל לאחרונה בביסקוויטים החדשים בטעם פיסטוק. ובתור חובבת פיסטוק, לקחתי חבילה בכדי לנסות ולראות במה מדובר. אז כמובן שהדבר הראשון שעלה לי לראש היא עוגת ביסקוויטים בטעם פיסטוק! אל הביסקוויטים שידכתי קרם מסקרפונה קל ומהיר להכנה, עם המון פיסטוקים טחונים ומעל הכל – גנאש שוקולד לבן עם עוד קצת פיסטוק. עוגה מדהימה בכמה דקות בודדות של עבודה עם טעם ומרקם מושלמים.

עוגת ביסקוויטים בטעם פיסטוק | צילום: ספיר דהן
עוגת ביסקוויטים בטעם פיסטוק | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • שימו לב שמדובר בתבנית קטנה, תוכלו להכפיל כמויות במידת הצורך.
  • הפיסטוקים צריכים להיות קלויים.
  • אני בחרתי לטחון את הפיסטוקים למרקם גרגירי המזכיר חרדל כדי להרגיש את הפיסטוקים בכל ביס, אך תוכלו לטחון למחית חלקה או לחלופין להשתמש במחית פיסטוק.

מצרכים לעוגת ביסקוויטים בטעם פיסטוק – תבנית פיירקס מלבנית קטנה 26*18

לעוגה

  • 60 גרם פיסטוקים קלויים.
  • 10 מ”ל שמן (כף).
  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם פיסטוק (שרוול).
  • 240 מ”ל חלב (כוס- לטבילת הביסקוויטים).
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה (קופסה).
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).
  • כפית תמצית וניל איכותית.

לגנאש

  • 120 גרם שוקולד לבן.
  • 50 מ”ל שמנת מתוקה (4\1 כוס פחות כף).
  • כף מתערובת הפיסטוקים (ראו במתכון).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בטחינת הפיסטוקים: קולפים את הפיסטוקים הקלויים ומניחים במעבד מזון. טוחנים בפולסים קצרים לפירורים גסים. מוסיפים את השמן, וממשיכים לטחון עד לקבלת משחה גרגירית המזכירה מרקם של חרדל.
  2. הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, פודינג וניל ותמצית וניל. מקציפים עד לקרם יציב, עוצרים את המיקסר ומוסיפים כף (לא לשכוח לשמור מעט מהתערובת לגאנש) של תערובת הפיסטוקים שטחנו. מקפלים בעזרת לקקן עד להטמעה.
  3. הרכבת העוגה: טובלים את הביסקוויטים בחלב, ומסדרים אותם בתחתית התבנית. מורחים מעט מהקרם בעזרת פלטה קטנה, בשכבה אחידה. טובלים עוד ביסקוויטים ומסדרים אותם מעל הקרם. מורחים שוב קרם, ומעל מניחים ביסקוויטים. לסיום מורחים את יתרת הקרם בשכבה דקה ואחידה.
  4. הכנת הגנאש: בקערה רחבה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד לבן ושמנת מתוקה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (חשוב לערבב בין פולס לפולס כדי למנוע מהשוקולד להישרף).
  5. מוסיפים אל הגנאש מה שנשאר מתערובת הפיסטוקים ומערבבים להטמעה. שופכים את הגאנש, ומטים את התבנית לצדדים כדי שהגנאש יכסה את כל העוגה.
  6. מכסים את התבנית, ומכניסים למקרר למשך כ-שעתיים לפחות.
  7. חותכים לריבועים קטנים וזוללים.

אולי תאהבו גם: עוגת ביסקוויטים שוקולד פקאן | עוגת גבינת שמנת אפויה | עוגת טורט לימון | עוגת שמרים רוגלך

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.