fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת גבינת שמנת אפויה גבוהה, עם מרקם מטורף! מצד אחד היא מאוד מזכירה במצרכים וגם באופן ההכנה את עוגת הגבינה היפנית, אך בשונה ממנה היא מעט יותר קרמית ופחות במרקם של טורט. ולמרות שיש בה רק גבינת שמנת, היא מאוד קלילה ולא “כבדה”. תוכלו לשדרג אותה ולהוסיף מעט גרידת לימון, או לצפות אותה בקצפת.

עוגת גבינת שמנת אפויה | צילום: ספיר דהן
עוגת גבינת שמנת אפויה | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • החמאה, הביצים וגבינת השמנת צריכים להיות בטמפ’ החדר.
  • מרפדים גם את תחתית התבנית וגם את הדפנות בנייר אפייה, ובנוסף עוטפים את התבנית כלפי חוץ בנייר כסף.
  • אני השתמשתי בגבנית שמנת נפוליאון 25% שומן, אך תוכלו להשתמש גם בגבינת שמנת עם אחוזי שומן נמוכים יותר.
  • שימו לב להערות בזמן האפייה.
  • מרקם העוגה תלוי בקצף החלבונים. שימו לב שהוא צריך להיות במרקם רך.

מצרכים לעוגת גבינת שמנת אפויה – תבנית עגולה 24 ס”מ

  • 6 ביצים L בטמפ’ החדר מופרדות.
  • 360 גרם גבינת שמנת.
  • 65 גרם חמאה רכה.
  • 200 מ”ל חלב (כוס פחות 4 כפות).
  • כפית תמצית וניל \ מחית וניל.
  • 50 גרם קמח (5 כפות).
  • 25 גרם קורנפלור (2 כפות + כפית).
  • 10 מ”ל מיץ לימון סחוט (כף).
  • 140 גרם סוכר (2\1 כוס + 4 כפות).

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. עוטפים את התבנית בנייר כסף (מבחוץ כדי למנוע מהמים לחדור לעוגה), ומרפדים את תחתית התבנית וגם את הדפנות בנייר אפייה (נייר האפייה בדפנות צריך לעבור את גובה התבנית).
  3. בקערה רחבה מניחים חמאה רכה, חלב וגבינת שמנת. בקערה נוספת גדולה יותר מניחים מים חמים עד 2\1 מגובהה, ומעליה מניחים את הקערה עם החמאה, החלב והגבינה על מנת להמיסם בעזרת חום המים.
  4. מערבבים היטב עד להמסה ולקבלת בלילה אחידה ונוזלית. מסירים מהמים, ומנגבים את תחתית הקערה.
  5. מוסיפים מחית וניל \ תמצית וניל וטורפים. מוסיפים את החלמונים וטורפים שוב עד שהם נטמעים.
  6. מערבבים את הקמח והקורנפלור יחד, ומנפים אותם אל הבלילה. טורפים היטב עד שאין גושים והבלילה חלקה.
  7. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומיץ לימון. מקציפים במהירות בינונית עד להיווצרות בועות קטנות, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף רך (העזרו בסירטון).
  8. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים אל הבלילה, ושופכים אל התבנית.
  9. מניחים תבנית רחבה על גבי תבנית התנור, ומניחים מעליה את התבנית עם בלילת העוגה.מוזגים אל התבנית הרחבה מים חמים עד 4\1 מגובהה ומעבירים בזהירות לתנור.
  10. אופים 13 דק’ ב-200 מעלות, לאחר מכן פותחים את דלת התנור למשך 30 שניות (אל תדאגו היא לא תיפול 🙂 ) סוגרים בחזרה את דלת התנור, מורידים ל-130 מעלות ואופים כ-60 דק’.
  11. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה כ-רבע שעה נוספת. לאחר מכן מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבנית עם המים ומשאירים את העוגה לצינון בטמפ’ החדר למשך כ-30 דק’, ומסירים את ציפוי נייר הכסף.
  12. מכסים את העוגה ומכניסים אותה למקרר למשך כ-5 שעות לפחות עם עדיפות ללילה שלם.
  13. מחלצים מהתבנית וחותכים למשולשים.

מתכוני עוגת גבינה נוספים שאולי תאהבו: עוגת גבינה פירורים | עוגת גבינה אפויה עם תחתית קוקוס ושוקולד | עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתכינו | עוגת גבינה אפויה עם רוטב פירות יער

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.