fbpx




ראש השנה בפתח וזה בדיוק הזמן להכין עוגת דבש מפנקת. עוגת דבש יפיפיה, גבוהה ורכה בטירוף. לרוב עוגות דבש מאופיינות במתיקות גבוהה, אך העוגה הזו מתוקה בדיוק במידה הנכונה. כמובן שתוכלו לאמץ את העוגה בכל ימות השנה ולא רק בחג.

עוגת דבש | צילום: ספיר דהן
עוגת דבש | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות לפני שמתחילים

  • כדי לשחרר את העוגה בשלמותה, חשוב לשמן היטב את התבנית בשמן \ נטורינה ולפזר קמח מעל התבנית. לאחר מכן מנערים את התבנית ומסירים שאריות של קמח.
  • מניחים את העוגה לצינון מלא ורק לאחר מכן מחלצים מהתבנית.
  • ניתן לוותר על ציפוי השוקולד, ולפזר אבקת סוכר במקום.
  • העוגה לא מקבלת טעם של קפה, אז אין ממה לחשוש.
  • ניתן להכין את העוגה ב-2 תבניות אינגלייש קייק, אך קחו בחשבון שזמן האפייה יתקצר.

מצרכים לעוגת דבש – תבנית קוגלהוף 22 ס”מ או תבנית עגולה 24 ס”מ

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 130 גרם סוכר (2\1 כוס + 3 כפות).
  • 160 גרם דבש (2\1 כוס).
  • 10 גרם קפה נמס מגורען + 120 מ”ל מים חמים (כף שטוחה קפה נמס + 2\1 כוס מים חמים).
  • 100 גרם שמן (2\1 כוס).
  • 240 גרם קמח (4\3 1 כוסות).
  • כפית אבקת אפייה.
  • 2\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 2\1 כפית קינמון (אופציונלי).

לציפוי

  • 60 גרם שוקולד מריר.
  • 30 מ”ל חלב סויה \ שמנת צמחית (2 כפות).
  • כפית שמן קנולה.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. משמנים את כל התבנית בשמן \ נטורינה ומפזרים מעל קמח. הופכים את התבנית ומנערים מעודפי קמח (אם בחרתם להכין את העוגה בתבנית אחרת, אין צורך לקמח אלה רק לשמן מעט את התבנית).




    עוגת דבש | צילום: ספיר דהן




  3. מערבבים קפה נמס מגורען ומים חמים, ומניחים בצד לצינון.
  4. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וסוכר. מקציפים במשך כמה דק’ עד להיווצרות תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים דבש ומעבדים.
  6. מוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה. מוסיפים גם את נוזל הקפה בזרם דק עד לספיגה.
  7. בקערה רחבה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון.
  8. מוסיפים מעט בכל פעם מתערובת היבשים אל קערת המיקסר, ומעבדים רק עד להטמעה (הימנעו מעיבוד יתר).
  9. לסיום, מקפלים את הבלילה בעזרת לקקן כדי לוודא שלא נשארו שאריות של קמח בתחתית הקערה.
  10. שופכים את הבלילה אל התבנית, ומכניסים לאפייה למשך כ-40-50 דק’ (ממליצה לבדוק את העוגה לאחר כ-40 דק’ ולהוסיף במידת הצורך).
  11. מצננים לחלוטין. לאחר מכן עוברים עם פלטה קטנה על צידי התבנית, הופכים בזהירות ומחלצים את העוגה.





    עוגת דבש | צילום: ספיר דהן





  12. הכנת הציפוי: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר וחלב סויה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
  13. מוסיפים שמן ומערבבים.
  14. בעזרת כף שופכים את הציפוי מעל העוגה.

אולי תאהבו גם: עוגת מדוביק – עוגת שכבות רוסית עם דבש ושמנת חמוצה | עוגת סולת של פעם | עוגת שיפון וניל | עוגת שוקולד קוקוס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.