fbpx




לפעמים הפשטות מנצחת, ובמקרה הזה עוגת שוקולד קוקוס היא המנצחת הגדולה! עוגת שוקולד קוקוס פשוטה, רכה ונימוחה, עם ציפוי קקאו פשוט ממש כמו פעם. עוגה קלה להכנה שתחזיר אתכם לילדות בביס אחד.

עוגת שוקולד קוקוס | צילום: ספיר דהן
עוגת שוקולד קוקוס | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת שוקולד קוקוס – תבנית אינגליש קייק ארוכה 30 ס”מ או 2 תבניות אינגליש קייק אלומניום

לעוגה

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
  • 70 גרם קקאו (2\1 כוס).
  • 50 גרם קוקוס (2\1 כוס).
  • 100 גרם שמן (2\1 כוס).
  • 120 מ”ל מים חמים (2\1 כוס).

לציפוי

  • 50 גרם נטורינה \ חמאה.
  • 30 גרם קקאו (3 כפות שטוחות).
  • 40 גרם אבקת סוכר (4 כפות – ניתן להפחית \ להוסיף במידת הצורך).
  • מעט קוקוס לפיזור מעל העוגה.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת אפייה, קקאו וקוקוס. מערבבים ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים (בלי להפריד) וסוכר. מקציפים במהירות בינונית למשך כ- 5 דק’ עד להיווצרות תערובת תפוחה.
  4. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים את השמן בהדרגה עד לספיגה.
  5. מוסיפים מעט בכל פעם מתערובת היבשים, עד להטמעה (יש להימנע מעיבוד יתר).
  6. מוסיפים את המים החמים, ומעבדים מעט עד שהם נטמעים בבלילה.
  7. משמנים את התבנית (או התבניות, אם בחרתם להשתמש באלומניום), שופכים את הבלילה ומכניסים לאפייה למשך כ-30- 40 דק’.
  8. הכנת ציפוי הקקאו: בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את הנטורינה \ חמאה, מוסיפים קקאו ואבקת סוכר, ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם משחתי.
  9. מורחים בשכבה אחידה ומפזרים קוקוס.

חשוב לדעת

  • שימו לב לזמני האפייה. כדי לא לקבל עוגה יבשה, אני ממליצה לבדוק את העוגה לאחר כ-30 דק’ ולהוסיף במידת הצורך (אם אפיתם בתבנית אחת גדולה בידקו לאחר כ-35 דק’).
  • תוכלו להמיר את ציפוי העוגה לכל ציפוי אחר שאתם אוהבים.
  • את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה היטב.

אולי תאהבו גם: עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן | עוגת שוקולד צ’יפס קפה | עוגת שיש שוקולד וניל | עוגת גבינה בית מלון

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.