fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

לפעמים הפשטות מנצחת, ובמקרה הזה עוגת שוקולד קוקוס היא המנצחת הגדולה! עוגת שוקולד קוקוס פשוטה, רכה ונימוחה. עוגה קלה להכנה שתחזיר אתכם לילדות בביס אחד. שימו לב שבמתכון יש לכם אופציה לציפוי קקאו או לציפוי גנאש שוקולד.

עוגת שוקולד קוקוס | צילום: ספיר דהן
עוגת שוקולד קוקוס | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת שוקולד קוקוס – תבנית אינגליש קייק ארוכה 30 ס”מ או 2 תבניות אינגליש קייק אלומניום או תבנית מרובעת 24 ס”מ (עוגה מעט נמוכה יותר)

לעוגה

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
  • 70 גרם קקאו (2\1 כוס).
  • 50 גרם קוקוס (2\1 כוס).
  • 100 גרם שמן (2\1 כוס).
  • 120 מ”ל מים חמים (2\1 כוס).

לסירופ

  • 120 מ”ל מים חמים (2\1 כוס).
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס)
  • 5 גרם קפה מגורען (כפית).

לציפוי קקאו

  • 50 גרם נטורינה \ חמאה.
  • 30 גרם קקאו (3 כפות שטוחות).
  • 40 גרם אבקת סוכר (4 כפות – ניתן להפחית \ להוסיף במידת הצורך).
  • מעט קוקוס לפיזור מעל העוגה.

לציפוי גנאש שוקולד

  • 150 גרם שוקולד מריר.
  • 150 מ”ל שמנת מתוקה \ צמחית.
נאפתה בתבנית מרובעת 24 ס”מ ובציפוי גנאש שוקולד.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת אפייה, קקאו וקוקוס. מערבבים ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים (בלי להפריד) וסוכר. מקציפים במהירות בינונית למשך כ- 5 דק’ עד להיווצרות תערובת תפוחה.
  4. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים את השמן בהדרגה עד לספיגה.
  5. מוסיפים מעט בכל פעם מתערובת היבשים, עד להטמעה (יש להימנע מעיבוד יתר).
  6. מוסיפים את המים החמים, ומעבדים מעט עד שהם נטמעים בבלילה.
  7. משמנים את התבנית (או התבניות, אם בחרתם להשתמש באלומניום), שופכים את הבלילה ומכניסים לאפייה למשך כ-30- 40 דק’.
  8. כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: בקערה מערבבים יחד מים חמים, סוכר וקפה מגורען. כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ.
  9. ציפוי קקאו: בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את הנטורינה \ חמאה, מוסיפים קקאו ואבקת סוכר, ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם משחתי.
  10. מורחים בשכבה אחידה ומפזרים קוקוס.
  11. ציפוי גנאש שוקולד: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד ושמנת. ממיסים בפולסים קצרים ומערבבים לאיחוד. מורחים על העוגה ומפזרים קוקוס.
  12. העוגה הכי טעימה לאחר מנוחה של לילה, ככה היא רכה ועסיסית יותר.

חשוב לדעת

  • שימו לב לזמני האפייה. כדי לא לקבל עוגה יבשה, אני ממליצה לבדוק את העוגה לאחר כ-30 דק’ ולהוסיף במידת הצורך (אם אפיתם בתבנית אחת גדולה בידקו לאחר כ-35 דק’).
  • את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה היטב.

אולי תאהבו גם: עוגיות ביסקוטי שוקולד פקאן | עוגת שוקולד צ’יפס קפה | עוגת שיש שוקולד וניל | עוגת גבינה בית מלון

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.