fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת יוגורט עם פיסטוק הייתה הכוכבת של יום ההולדת שלי השנה, והיא לגמרי עמדה במשימה. קרמית, מתוקה במידה הנכונה ועם התוספת הכי אהובה עליי – פיסטוק. מתכון קליל ומהיר שהפך את החגיגה למתוקה אפילו יותר!

עוגת יוגורט פיסטוק | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת יוגורט פיסטוק – תבנית עגולה 22 ס״מ:

לבצק:

  • 2 חלמונים L.
  • 70 גרם סוכר (3\1 כוס).
  • 70 גרם חמאה מומסת.
  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 50 גרם פיסטוקים טחונים דק.
  • כפית גרידת לימון (אל תוותרו).
  • 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
  • קורט מלח.

לקרם יוגורט

  • 2 חלבונים L.
  • 70 גרם סוכר (3\1 כוס).
  • 400 גרם יוגורט (אני השתמשתי ב-3% שומן).
  • 40 גרם קמח (4 כפות שטוחות).
  • כפית תמצית וניל.
  • כפית מחית פיסטוק \ ממרח פיסטוק (הוסיפו יותר במידה ואתם רוצים צבע וטעם מודגש).
  • כפית מיץ לימון.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. מתחילים בהכנת הבצק : בקערה רחבה מניחים את החלמונים והסוכר, וטורפים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.

  3. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, פיסטוקים טחונים, גרידת הלימון והמלח ולשיים בידיים לכדור בצק.

  4. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, כדור גדול וכדור קטן. את הכדור הקטן עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר עד לשימוש.

  5. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משטחים את הכדור הגדול על תחתית התבנית בשכבה אחידה (השתדלו שהתחתית לא תהיה עבה מדי) ומכניסים למקרר עד להכנת הקרם.

  6. הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים את החלבונים, ומקציפים כ- 2 דק’ עד להיווצרות בועות. מוסיפים את הסוכר, וממשיכים להקציף עד להיווצרות מרנג יציב, אך לא נוקשה מדיי.

  7. אל קערה נוספת שופכים את גביעי היוגורט, מוסיפים את הקמח וטורפים עד שאין גושים והקמח נטמע.

  8. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הוניל וטורפים לבלילה חלקה. מוסיפים גם את מחית הפיסטוק או הממרח וטורפים שוב.

  9. מקפלים את המרנג אל תערובת היוגורט. מוציאים את התבנית מהמקרר, ושופכים על התחתית. חותכים לחתיכות קטנות את כדור הבצק ששמרנו במקרר, ומפזרים מעל המלית (ניתן גם לגרר בפומפיה).

  10. אופים כ-35 דק’ או עד להזהבה. מצננים לחלוטין, מכסים ומקררים למשך לילה שלם.

  11. בוזקים אבקת סוכר וחותכים למשולשים.

אולי תאהבו גם: רולדת גבינה ופירות יער | עוגת גבינה עם אוכמניות ושטרויזל |פאי תפוחים וגבינה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.