זה הרי ברור שעדיף קינוח טעים במינימום מאמץ. ומתי עולים הרעיונות לקינוחים כאלו? כשנתקעים עם שאריות! במקרה הזה שכבה אצלי בארון חבילת וופלים, ותראו מה יצא: כדורי שוקולד לבן במילוי טופי קרמל.
אתם וודאי שואלים – איך מוופלים פשוטים יוצא כזה דבר מושלם – כדורי שוקולד עם מילוי טופי קרמל שנמתח ונמתח? אז הנה המתכון לפניכם 🙂

תוכן עניינים
מצרכים
לטופי קרמל
- 67 גרם אבקת סוכר.
- 133 מ”ל שמנת מתוקה.
- 27 גרם חמאה.
- קורט מלח.
לתערובת הכדורים
- 170 גרם וופלים בטעם עוגת גבינה ופירורים. (ניתן להשתמש גם בוופלים בטעם וניל).
- 40 גרם קורנפלקס ללא סוכר.
- 80 גרם שוקולד לבן.
לציפוי
- 230 גרם שוקולד לבן.
- כפית שמן.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת טופי קרמל: בקלחת שמים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה קלה, מכבים את האש ומניחים בצד.
- במחבת רחבה שמים אבקת סוכר, וממיסים אותה על אש נמוכה עד לקבלת צבע עינברי (היזהרו לא לשרוף).
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לאיחוד (יש לערבב בכף עץ).
- מוסיפים את השמנת שהרתחנו בזרם דק תוך כדי טריפה עד להטמעה (עשו זאת בזהירות, התערובת מבעבעת ועלולה להשפריץ).
- מבשלים במשך כ- 3-4 דק’ תוך כדי ערבוב, עד שהקרמל נעשה סמיך.
- מכבים את האש, מעבירים את הקרמל לקערה ומוסיפים את המלח.
- בעזרת בלנדר מוט “טוחנים” את הקרמל למרקם חלק.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים את הקרמל למקרר למשך כ-שעתיים.
- לאחר קירור הקרמל מתחילים בהכנת תערובת הכדורים: במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים את הוופלים ומניחים בצד.
- טוחנים גם את הקורנפלקס ומוסיפים לתערובת הוופלים.
- ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים, מוסיפים לתערובת ומערבבים לאיחוד.
- מוציאים את הקרמל מהמקרר ומעבירים לשקית זילוף.
- לוקחים מעט מהתערובת ומשטחים בעזרת הידיים לצורת “פיתה” (אם התערובת נדבקת לידיים וקשה לעבוד איתה תוכלו להכניס למקרר למשך כ- 2 דק’, במידה ועדין דביק תוכלו לטחון מעט קורנפלקס ולהוסיף לתערובת).
- מזלפים מעט קרמל במרכז ומגלגלים לכדור.
- מכניסים למקפיא למשך כ- 10 דק’.
- לציפוי: ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים, מוסיפים את השמן ומערבבים.
- מוציאים את כדורי הקרמל מהמקפיא ומצפים בשוקולד הלבן.
- מפזרים מעט מלח גס מעל לכדורים.
- מעבירים למקרר למשך כ- 30 דק’ וזוללים.
חשוב לדעת
- תוכלו לזלף פסים של שוקולד לבן אחרי ההקפאה.
- אם אתם לא מחובבי השוקולד הלבן, תוכלו לצפות את הכדורים בשוקולד מריר או חלב.
אולי תאהבו גם: לחמניות קשר ביתיות | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | מילפיי קדאיף
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.