fbpx




נכון שאין כמו חתיכת עוגה מפנקת ליד הקפה של הבוקר? עוגת מייפל רכה וריחנית, עם טעם נפלא ושילוב מושלם של שקדים משובבים או אגוזי מלך. הכי פשוט – הכי טעים! עוגמת מייפל בחושה בדקות בודדות של עבודה, ושלא תפסיקו ליישר.

עוגת מייפל ושקדים | צילום: ספיר דהן
עוגת מייפל ושקדים | צילום: ספיר דהן

לתבנית עגולה 24 ס”מ

מצרכים

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם סוכר (1 כוס).
  • 210 גרם קמח (½ 1 כוסות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (½ שקית).
  • 100 גרם שמן (½ כוס).
  • 120 מ”ל מיץ תפוזים (½ כוס).
  • 2 כפות סירופ מייפל איכותי (לבלילת העוגה).
  • מעט שקדים משובבים / אגוזים.
  •  מעט סירופ מייפל להרטבת העוגה.

אופן ההכנה

  1.  מחממים תנור ל-170 מעלות. 
  2. בקערת מיקסר מקציפים במהירות בינונית את החלבונים עם הסוכר, עד להיווצרות קצף יציב אך לא נוקשה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את החלמונים עד להטמעה.
  4. מוסיפים שמן עד לספיגה, ולאחר מכן את מיץ התפוזים והמייפל.
  5. מאחדים את הקמח עם אבקת האפייה, ומוסיפים בהדרגה לתערובת.
  6. לסיום מקפלים מעט עם לקקן, בכדי לוודא שאין שאריות של קמח בתחתית הקערה.
  7. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, משמנים קלות, ושופכים את הבלילה ומפזרים את האגוזים \ השקדים.



    עוגת מייפל ושקדים | צילום: ספיר דהן


  8. אופים כ-40-50  דק’ עד להשחמה.
  9. כשהעוגה יוצאת מהתנור, שופכים מעל את סירופ המייפל – כי רק ככה היא תהיה עוגת מייפל 🙂

חשוב לדעת

  • את העוגה שומרים בטמפ’ החדר למשך כ-4 ימים.
  • אפשר להוסיף ¼ כוס קוקוס לבלילה.
  • ניתן להחליף את השקדים בכל סוג אגוזים שאתם אוהבים.

אולי תאהבו גם: עוגת אופרה צרפתית | אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר | עוגת גבינה 3 שכבות | עוגיות חמאה קלאסיות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.