⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגת פרג משגעת, רכה ולחה עם נגיעות של גרידת לימון. בין אם אתם מחובבי הפרג ובין אם לא, אתם הולכים לעוף עליה. עוגה גבוהה ועשירה שמתאימה לכל שעות היום (והיא אפילו פרווה!).
מצרכים לעוגת פרג רכה ועשירה – לתבנית עגולה 24 ס”מ
תוכן עניינים
- 6 ביצים L בטמפ’ החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים.
- 250 גרם סוכר (4\1 1 כוסות).
- 210 גרם קמח ( 2\1 1 כוסות).
- 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
- 200 גרם שמן (כוס).
- 50 גרם פרג טחון ( 2\1 כוס).
- כפית גרידת לימון.
אופן הכנת עוגת פרג
- בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת אפייה ופרג ומערבבים.
- מוסיפים אל הקערה חלמונים, שמן וגרידת לימון. טורפים לאיחוד ומניחים בצד עד לשימוש. (מתקבלת תערובת במרקם מעט דחוס).
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מניחים חלבונים ומקציפים כמה דק’ עד להיווצרות בועות.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד להיווצרות מרנג יציב, אך לא נוקשה מדיי.
- מוסיפים אל התערובת כ-חצי מכמות המרנג ומקפלים בעדינות (בהתחלה יהיה קשה לקפל אך לאט לאט זה יסתדר).
- מוסיפים את שאר המרנג, ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה.
- משמנים את התבנית במעט שמן, ושופכים את הבלילה.
- אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-40-50 דק’ ( התחילו ב40 דק’ והוסיפו במידת הצורך).
- מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר (אופציונלי).
חשוב לדעת
- במידה ובחרתם לאפות בתבניות אינגליש קייק, קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר.
- את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא עטופה היטב.
- תוכלו להמיר את גרידת הלימון לגרידת תפוז.
אולי תאהבו גם: קרואסון שמרים במילוי שוקולד | עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה) | עוגת שוקולד לבן וקוקוס | עוגת סולת וקוקוס של פעם | עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם