fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

זה לא באמת מתכון לקרואסון שמרים…. זה מתכון לשלמות! אין אחד בעולם שלא אוהב קרואסון, במיוחד כשמדובר בקרואסון שמרים רך ומפנק שמכינים בקלות, בלי התפחות ארוכות ובלי קיפולי חמאה ארוכים. קרואסונים שמנמנים ממולאים בשוקולד שלא תצליחו לעמוד בפניהם.

נקודות חשובות לפני שמתחילים בהכנת קרואסון שמרים

  • אני מלאתי את הקרואסונים במקלות שוקולד שמיועדות לאפייה, אך תוכלו למלא בממרח שוקולד או בקוביות שוקולד.
  • ניתן להתפיח את הבצק לילה שלם במקרר.
  • אני השתמשתי בתבנית מונעת הידבקות (נונ-סטיק) של ארקוסטיל לכן לא ריפדתי את התבנית, אם אין ברשותכם תבנית דומה, יש לרפד בנייר אפייה.
  • ניתן להקפיא את הקרואסונים לאחר האפייה, ולהפשיר כשמתחשק.
  • השתדלו לא להוסיף יותר מדיי קמח בעת הרידוד.
  • ניתן להכין את הבצק גם במיקסר.
  • החמאה חייבת להיות רכה, אחרת היא לא תטמע בבצק.

מצרכים לקרואסון שמרים במילוי שוקולד

  • 500 גרם קמח (2\1 3 כוסות).
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 180 מ”ל חלב ( 4\3 כוס).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • כפית תמצית וניל \ מחית וניל.
  • מקלות שוקולד \ קוביות שוקולד (למילוי)

להברשה

  • חלמון + 2 כפות חלב.

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה מניחים שמרים, חלב וסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים ביצים ותמצית וניל וטורפים היטב.
  3. מוסיפים אל הבלילה חצי מכמות הקמח, טורפים ומוסיפים את הקמח שנותר.
  4. לשים כ- 5 דק’ עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  5. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומניחים את הבצק.
  6. משטחים את הבצק מעט, ומניחים חצי מכמות החמאה מעל.
  7. לשים את הבצק עד שהחמאה נטמעת, לאחר מכן מוסיפים את יתרת החמאה ולשים שוב עד שהבצק אחיד ודביק (לאחר הוספת החמאה הבצק נעשה דביק, תוכלו להוסיף מעט קמח על משטח העבודה אך השתדלו לא להוסיף יותר מדיי קמח, אחרת הקרואסון יצא דחוס).
  8. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר כ-שעה עד שעה וחצי (בימים קרים זמן ההתפחה מתארך).
  9. מניחים 2 ניירות אפייה אחד ליד השני, ומקמחים אותם במעט קמח.
  10. מניחים את הבצק על ניירות האפייה ומקמחים גם אותו במעט קמח, לאחר מכן מרדדים לצורת עיגול (ניתן לרדד ללא נייר האפייה, אך הבצק ידבק ויקשה על הרידוד).
  11. בעזרת גלגלת חוצים את הבצק לאורך ולרוחב, ויוצרים משולשים.





    קרואסון שמרים במילוי שוקולד | צילום: ספיר דהן




  12. מניחים בבסיס כל משולש מקל שוקולד \ קוביות שוקולד ומגלגלים לצורת קרואסון (לאקסטרה שוקולד, מומלץ להניח מקל שוקולד בבסיס המשולש, לגלגל מעט ולהניח עוד מקל שוקולד ולהמשיך לגלגל)
  13. מסדרים את הקרואסונים על תבנית במרווחים שווים.




    קרואסון שמרים במילוי שוקולד | צילום: ספיר דהן




  14. מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומניחים להתפחה בטמפ’ החדר במשך כ-שעה או עד להכפלת הנפח.
  15. בקערה קטנה טורפים חלמון וחלב, ומברישים בעדינות את הקרואסונים.
  16. אופים את הקרואסונים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דק’.
  17. מניחים את הקרואסונים לצינון מלא, ומפזרים אבקת סוכר מעל.

אולי תאהבו גם: קרואסון עגבניות ובולגרית | קרואסון שמרים אמסטרדם | עוגיות קרואסון קוקוס | שבלולי שמרים במילוי שקדים פקאן וקינמון

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.