אין מי שלא נתקל בעוגיות אמסטרדם המפורסמות, עוגיות כהות במילוי שוקולד לבן \ פרלין שוקולד. העוגיות האלו לא סתם הפכו לשיגעון – הן בהחלט טעימות להפליא! אז מה אתם אומרים על קרואסון שמרים אמסטרדם? נשמע טוב אה?

אז אחרי שהרוגלך שבר את סף הצפיות בבלוג, החלטתי לקחת את הרעיון של עוגיות אמסטרדם ולנסות ליצור קרואסון שמרים אמסטרדם עם קקאו, במילוי צאנקים של שוקולד לבן. יצא מושלם – תתכוננו להתמכר!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מצרכים לבצק

  • 330 גרם קמח לבן.
  • 10 גרם שמרים יבשים.
  • 10 גרם קקאו.
  • 120 מ”ל חלב.
  • 75 גרם חמאה בטמפ’ החדר (חתוכה לקוביות).
  • 60 גרם סוכר.
  • ביצה L בטמפ’ החדר.
  • קורט מלח.

למילוי

  • 200 גרם שוקולד לבן איכותי.
  • כפית תמצית וניל.
  • או לחילופין – פרלין שוקולד לבן.

להברשה

  • ביצה טרופה.
  • מעט סוכריות שוקולד לפיזור.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים חלב, סוכר, תמצית וניל, ביצה, ומעבדים מעט לאיחוד.
  2. מוסיפים קמח, קקאו, שמרים יבשים וקוביות חמאה ומעבדים במהירות בינונית כ-7 דק’ עד שמתקבל כדור בצק אחיד, חלק וללא שאריות של גושי חמאה.
  3. מוסיפים את המלח ולשים שוב כ- 3 דק’ עד להטמעתו בבצק.
  4. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר כ- 40 דק’.
  5. מכינים צאנקים של שוקולד (ניתן לדלג במידה ובחרתם להשתמש בפרלין שוקולד לבן מוכן): בקערה מתאימה למיקרו מניחים את השוקולד הלבן וממיסים בפולסים קצרים עד המסה (יש לערבב תמיד בין פולס לפולס).
  6. מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים, מעבירים לתבנית אינגלייש קייק ומקפיאים עד להכנה.


    קרואסון שמרים אמסטרדם | צילום: ספיר דהן

  7. לאחר ההתפחה לשים מעט את הבצק להוצאת אוויר, ומחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
  8. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומרדדים כל כדור בצק לריבוע.


    קרואסון שמרים אמסטרדם | צילום: ספיר דהן

  9. בעזרת גלגלת חותכים למשולשים שווים.


    קרואסון שמרים אמסטרדם | צילום: ספיר דהן

  10. מוציאים את השוקולד מהמקפיא וחותכים לחתיכות גדולות.
  11. מניחים בבסיס המשולש שוקולד ומגלגלים לצורת קרואסון.


    קרואסון שמרים אמסטרדם | צילום: ספיר דהן

  12. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומסדרים את הקרואסונים במרווחים כשצד התפר נמצא על התבנית.
  13. מכסים את התבנית במגבת נקייה ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר כ- 20 דק’.
  14. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  15. מברישים את הקרואסונים בביצה טרופה ומפזרים מעל את סוכריות השוקולד.
  16. מכניסים לתנור לאפייה של כ- 20 דק’ (בגלל צבע הבצק קשה מעט להבחין אם הקרואסונים נאפו מספיק, לכן לפני שאתם מוציאים אותם מהתנור חייב לבדוק אם תחתית הקוראסון הזהיבה).
  17. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: בקלחת שמים מים וסוכר ומבשלים עד להסמכה.
  18. כשהקרואסונים יוצאים מהתנור מברישים אותם ישר בסירופ הסוכר.
  19. מצננים לחלוטין וטורפים 🙂 .
קרואסון שמרים אמסטרדם | צילום: ספיר דהן
קרואסון שמרים אמסטרדם | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • חשוב להדק היטב את התפר של הקרואסון כדי למנוע את פתיחתו בזמן האפייה.
  • ניתן למלא את הקרואסון גם במטבעות שוקולד.
  • ניתן להקפיא את הקרואסונים כשהם עטופים היטב, ולהפשיר כמתחשק.
  • ממליצה לכם לחמם אותם כ- 10 שניות במיקרו, כך אפשר להינות משוקולד שנוזל בכל ביס.

אולי תאהבו גם: עוגיות קרואסון קוקוס | רוגלך שוקולד | לחמניות שמרים במילוי גאנש שוקולד קפה | עוגת שמרים קראנץ׳

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הוואטסאפ? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.