fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מי אמר שקרואסון צריך להיות מתוק?! הקרואסון הבא יאפשר לכם לחשוב קצת מחוץ לקופסא – עם מילוי מלוח של גבינה בולגרית וצבע מהפנט! כמובן שתוכלו לשחק עם המילוי ולשלב כל מיני סוגי גבינות קשות שאתם אוהבים.

קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן
קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן

מצרכים

לבצק

  • 280 גרם קמח.
  • 20 גרם סוכר.
  • 5 גרם מלח.
  • ביצה L.
  • 5 גרם שמרים יבשים.
  • 100 גרם רסק עגבניות.
  • 50 מ”ל מים פושרים.
  • 30 גרם חמאה רכה.
  • כפית אורגנו.

למילוי הקוראסון

  • 100 גרם גבינה בולגרית.

להברשה

  • מעט חלב.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים.
  2. מוסיפים שמרים, רסק עגבניות, ביצה, אורגנו ומים, ומתחילים ללוש כ- 5 דק’.
  3. חותכים את החמאה לקוביות, ומוסיפים למיקסר.
  4. ממשיכים ללוש עוד כ- 5 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ומעט דביק.



    קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן


  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר במשך שעה (או עד להכפלת הנפח, בימים קרים לוקח יותר זמן).
  6. עיצוב הקרואסון: מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מרדדים את הבצק למלבן ארוך וחוצים אותו לאורך.



    קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן



  7. חותכים למשולשים, שמים בבסיס המשולש מעט בולגרית ומגלגלים.


    קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן



    קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן




    מסדרים את הקרואסונים במרווחים, על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  8. מכסים במגבת ומתפיחים למשך כ- 45 דק’.
  9. מברישים את הקרואסונים במעט חלב, ומפזרים מעל אורגנו או כוסברה יבשה.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, במשך כ- 20 דק’ (יש לבדוק את תחתית הקרואסון בכדי לבדוק האם הוא מוכן).

מתכונים נוספים: קרואסון שמרים אמסטרדם | עוגיות קרואסון קוקוס |פאי לזניה | בורקיטס גבינות וזיתים | גריסיני פרמזן וזיתי קלמטה מקמח מלא

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.