fbpx



מי אמר שקרואסון צריך להיות מתוק?! הקרואסון הבא יאפשר לכם לחשוב קצת מחוץ לקופסא – עם מילוי מלוח של גבינה בולגרית וצבע מהפנט! כמובן שתוכלו לשחק עם המילוי ולשלב כל מיני סוגי גבינות קשות שאתם אוהבים.

קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן
קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן

מצרכים

לבצק

  • 280 גרם קמח.
  • 20 גרם סוכר.
  • 5 גרם מלח.
  • ביצה L.
  • 5 גרם שמרים יבשים.
  • 100 גרם רסק עגבניות.
  • 50 מ”ל מים פושרים.
  • 30 גרם חמאה רכה.
  • כפית אורגנו.

למילוי הקוראסון

  • 100 גרם גבינה בולגרית.

להברשה

  • מעט חלב.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים.
  2. מוסיפים שמרים, רסק עגבניות, ביצה, אורגנו ומים, ומתחילים ללוש כ- 5 דק’.
  3. חותכים את החמאה לקוביות, ומוסיפים למיקסר.
  4. ממשיכים ללוש עוד כ- 5 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ומעט דביק.



    קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן


  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר במשך שעה (או עד להכפלת הנפח, בימים קרים לוקח יותר זמן).
  6. עיצוב הקרואסון: מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מרדדים את הבצק למלבן ארוך וחוצים אותו לאורך.



    קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן



  7. חותכים למשולשים, שמים בבסיס המשולש מעט בולגרית ומגלגלים.


    קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן



    קרואסון עגבניות ובולגרית | צילום: ספיר דהן




    מסדרים את הקרואסונים במרווחים, על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  8. מכסים במגבת ומתפיחים למשך כ- 45 דק’.
  9. מברישים את הקרואסונים במעט חלב, ומפזרים מעל אורגנו או כוסברה יבשה.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, במשך כ- 20 דק’ (יש לבדוק את תחתית הקרואסון בכדי לבדוק האם הוא מוכן).

מתכונים נוספים: קרואסון שמרים אמסטרדם | עוגיות קרואסון קוקוס |פאי לזניה | בורקיטס גבינות וזיתים | גריסיני פרמזן וזיתי קלמטה מקמח מלא

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.