fbpx




החורף כבר כאן, והוא תמיד מעלה בנו את הרצון להכין שוקו חם ולהיכנס מתחת לפוך. אבל ביננו, כמו שמחכים לקיץ בשביל לאכול אננס, אבטיח ומנגו, ככה מחכים לחורף בשביל לאכול קרמבו. אז כן, אין על קרמבו וניל שקונים בסופר, אבל – תמיד כיף להכין קרמבו ביתי עם ציפויים וזילופים שרק אתם יכולים לעשות.

קרמבו ביתי | צילום: ספיר דהן
קרמבו ביתי | צילום: ספיר דהן

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • מרנג ושומן לא מסתדרים! אם יש לכם מרנג שאתם לא מצליחים להקציף, הסיבה היא שבלון ההקצפה או הקערה נותרו עם שאריות של שומן. לכן ודאו שגם המקציף וגם הקערה נקיים ויבשים היטב.
  • במרנג שוויצרי מבשלים את החלבון עם הסוכר מעל “בן מארי” וזה מה שגורם לפיסטור הביצה.
  • אחרי שהסוכר נמס ומסירים מהאש, יש לנגב את תחתית הקערה במגבת כדי למנוע מטיפות של מים להיכנס לקערת המיקסר.
  • אם מתחשק לכם לקצר תהליכים, תוכלו לוותר על הכנת הביסקוויט ולהמיר אותו בכל עוגיה קנויה שאתם אוהבים (אוראו, לוטוס וכו’) .
  • תוכלו לקרוץ את הביסקוויט בכל גודל שתרצו.

מצרכים

למרנג שוויצרי

  • 4 חלבונים.
  • 180 גרם סוכר לבן.

לביסקוויט סבלה קקאו

  • 107 גרם קמח.
  • 48 גרם אבקת סוכר.
  • 20 גרם אבקת שקדים.
  • 13 גרם אבקת קקאו.
  • ביצה L.
  • 60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.

לציפוי

  • 250 גרם שוקולד חלב.
  • 40 גרם בייגלה שבור גס.
  • כפית שמן קנולה.
  • כף גדושה של חמאת בוטנים חלקה (לזילוף).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת ביסקוויט סבלה קקאו: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, אבקת סוכר, קקאו ואבקת שקדים, ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד להיווצרות פירורים קטנים.



    קרמבו ביתי | צילום: ספיר דהן


  3. מוסיפים את הביצה, וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצד גדולים.



    קרמבו ביתי | צילום: ספיר דהן



  4. פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה, מעבירים את גושי הבצק ובעזרת הידיים מאחדים לכדור.



    קרמבו ביתי | צילום: ספיר דהן



  5. עוטפים את הבצק ומכניסים למנוחה במקרר למשך כ- שעה.
  6. מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים.
  7. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומרדדים את הבצק באופן אחיד (השתדלו שהבצק לא יהיה עבה מדיי, וגם לא דק מדיי).
  8. בעזרת קורצן עגול, קורצים לעיגולים ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם יש ברשותכם משטח סילפד זה הזמן להשתמש בו 🙂 )
  9. אופים את הביסקוויטים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות, למשך כ- 15-20 דק’. (זהירות לא לשרוף! מכיוון שהבצק כהה קצת קשה לראות האם הוא מוכן, לכן אני ממליצה לכם לבדוק אותו כבר לאחר כ- 12 דק’)
  10. לאחר האפייה מניחים לצינון מלא.
  11. בינתיים מתחילים בהכנת מרנג שווצרי: בקערה חסינת חום מערבבים חלבונים וסוכר.
  12. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי), שמונח על להבה נמוכה (חשוב לוודא שהקערה לא נוגעת במים).
  13. מערבבים במשך כל זמן הבישול כדי שהחלבונים לא יהפכו לחביתה.
  14. מבשלים מספר דק’ עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חלקה, תוכלו לבדוק בין 2 אצבעות אם נותרו גרגירי סוכר.
  15. מנגבים את תחתית הקערה משאריות של מים, ומעבירים לקערת המיקסר.
  16. מקציפים את המרנג מספר דק’, עד לקבלת תערובת יציבה ומבריקה (היזהרו לא להקציף יותר מדיי).



    קרמבו ביתי | צילום: ספיר דהן


  17. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר חלק, ומזלפים לגובה מעל כל ביסקוויט.
  18. מעבירים את הקרמבו למקפיא למשך כ- שלוש שעות.
  19. לציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים קצרים.
  20. מוסיפים כפית שמן ומערבבים.
  21. מוסיפים גם את שבריי הבייגלה ומערבבים לאיחוד.
  22. מעבירים את השוקולד לכוס רחבה, וטובלים כל קרמבו (לא כולל הביסקוויט).
  23. מניחים את חמאת הבוטנים בשקית זילוף, יוצרים חור קטן ומזלפים פסים מעל כל קרמבו.
  24. מעבירים למקפיא עד להתיצבות.
קרמבו ביתי | צילום: ספיר דהן
קרמבו ביתי | צילום: ספיר דהן

אולי תאהבו גם: עוגת שוקולד פיסטוק חגיגית | מאפינס אוכמניות | קאפקייקס שוקולד (מטריפים) ללא ביצים | עוגת מוס אוראו ושוקולד | חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.