fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

חיתוכיות ריבה וקצף מיתולוגיות שכל סבתא הייתה מכינה לפחות פעם בשבוע. הן קלות להכנה וכל כך טעימות. בצק פריך נימוח, שכבה דקה של ריבת תות, אגוזי מלך וקציפת מרנג שמקבלת פריכות בזמן האפייה. חגיגה של טעמים בפה, וחיתוכיות ריבה וקצף שלוקחות אותנו אחורה בזמן.

מצרכים לתבנית מרובעת 26 ס”מ

לבצק הפריך

  • 200 גרם נטורינה \ חמאה.
  • 150 גרם סוכר (4\3 כוס).
  • 3 חלמונים.
  • כפית תמצית וניל.
  • 420 גרם קמח (3 כוסות).
  • 2\1 שקית אבקת אפייה.

לשכבת הריבה

  • כ-כוס ריבת תות חלקה.
  • 20 גרם אגוזי מלך (אופציונלי).

למרנג

  • 3 חלבונים.
  • 70 גרם סוכר (4\1 כוס).

אופן ההכנה

  1. מחמממים תנור ל-175 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים נטורינה, סוכר ותמצית וניל, מעבדים למשך כ- 5 דק’ עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. עוצרים את המיקסר ומנקים את הדפנות, מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד להטמעה.
  4. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה יחד ומוסיפים אל התערובת, מעבדים עד לקבלת כדורי בצק (יש להימנע מעיבוד יתר).


    חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג) | צילום: ספיר דהן

  5. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומשטחים את הבצק בשכבה אחידה (השתדלו שהתחתית לא תהיה עבה מדיי, במידה וסיימתם לשטח את הבצק בתבנית ונשאר לכם עוד קצת מהבצק תוכלו לעטוף אותו ולהקפיא).
  6. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.


    חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג) | צילום: ספיר דהן


  7. מורחים שכבה של ריבה, שוברים את האגוזים גס ומפזרים מעל.


    חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג) | צילום: ספיר דהן


  8. בקערת מיקסר נקייה ויבשה מניחים את החלבונים עם הסוכר, מקציפים כ-6-7 דק’ עד לקבלת מרנג יציב.


    חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג) | צילום: ספיר דהן


  9. מורחים את המרנג מעל הריבה ומיישרים.


    חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג) | צילום: ספיר דהן

  10. מכניסים לתנור למשך כ- 30-35 דק’.
  11. מצננים לחלוטין, וחותכים לריבועים.


    חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג) | צילום: ספיר דהן

חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג) | צילום: ספיר דהן
חיתוכיות ריבה וקצף (מרנג) | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • חיתוכיות ריבה וקצף נשמרות בקופסה אטומה בטמפ’ החדר עד כ- 4 ימים.
  • ניתן לוותר על אגוזי המלך.

אולי תאהבו גם: חיתוכיות ריבת חלב וגאנש שוקולד לבן | חיתוכיות יוגורט וגבינה | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | עוגת קרמבו

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.