fbpx



יום ההולדת שלי הגיע, וכמובן שאני אחראית על הכנת העוגה 🙂 השנה בחרתי לשלב שני טעמים שאני אוהבת במיוחד! שוקולד ופיסטוק – 2 שכבות של עוגת שוקולד שוקולדית במיוחד במרקם פאדג’י ללא ביצים, במילוי קרם פיסטוק ועיטוף של גנאש שוקולד מריר. עוגת שוקולד פיסטוק עשירה בטעמה וקלה להכנה.

עוגת שוקולד פיסטוק חגיגית | צילום: ספיר דהן
עוגת שוקולד פיסטוק חגיגית | צילום: ספיר דהן

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • שימו לב לקוטר התבנית, העוגה לא גדולה במיוחד.
  • תוכלו להשתמש במחית פיסטוק קנויה, ניתן להשיג בכל חנות אפייה.
  • שימו לב: עוגת השוקולד היא ללא ביצים.
  • את עוגת השוקולד הברשתי בסירופ סוכר שתורם לרכות העוגה, ממליצה לא לוותר.

מצרכים לתבנית עגולה 24 ס”מ

לעוגת השוקולד

  • 250 גרם קמח.
  • 210 גרם אבקת סוכר.
  • 120 גרם אבקת קקאו.
  • 380 מ”ל חלב.
  • 120 גרם שמן קנולה
  • כפית תמצית וניל.
  • 2\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית).
  • 4\1 כפית מלח.

לקרם

לסירופ הסוכר

  • 60 גרם סוכר לבן.
  • 60 מ”ל מים.

לציפוי גאנש שוקולד מריר

  • 225 גרם שוקולד מריר.
  • 125 מ”ל שמנת מתוקה.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת העוגה: מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הצדדים היטב.
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  3. מנפים את הקקאו, הקמח ואבקת הסוכר אל תוך קערה רחבה, מוסיפים אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים.
  4. מוסיפים את החלב וטורפים מעט עד לאיחוד.
  5. מוסיפים את השמן וטורפים היטב עד להיווצרות בלילה חלקה וללא גושים.



    עוגת שוקולד פיסטוק חגיגית | צילום: ספיר דהן



  6. שופכים אל התבנית, ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 35-40 דק’, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  7. מצננים לחלוטין.
  8. לאחר הצינון, חותכים את העוגה ל-2 שכבות.



    עוגת שוקולד פיסטוק חגיגית | צילום: ספיר דהן


  9. הכנת סירופ הסוכר: מניחים סוכר ומים יחד, מבשלים במשך כ- 4 דק׳ עד להסמכה קלה.
  10. מצננים מעט, ומברישים כל שכבת עוגה בסירופ.
  11. הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומחית פיסטוק, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  12. מניחים 2\1 מכמות הקרם בקערה קטנה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשלב הציפוי.
  13. הרכבה: מניחים שכבה של עוגת שוקולד על גבי צלחת רחבה, מורחים את הציפוי ומניחים מעל עוד שכבה של עוגת שוקולד.
  14. מניחים במקרר למשך כ-שעה.
  15. הכנת הציפוי: בקערה שמתאימה למיקרו, מניחים שוקולד ושמנת מתוקה וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (לערבב בין פולס לפולס).



    עוגת שוקולד פיסטוק חגיגית | צילום: ספיר דהן


  16. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקפיא למשך כ- חצי שעה.
  17. לאחר מכן מוציאים את הציפוי מהמקפיא, מכניסים למיקרו ל- 20 שניות ומערבבים (אם הציפוי עדין קשה תוכלו לחמם אותו עוד כ- 10 שניות) .
  18. מוציאים את העוגה מהמקרר, ובעזרת פלטה קטנה מורחים את ציפוי הגנאש מסביב לעוגה.
  19. מתחילים בדפנות העוגה ואז מצפים את מרכז העוגה (הציפוי מתקשה מהר, אז חשוב לעבוד בזריזות).
  20. מוציאים את הקרם ששמרנו במקרר, ומורחים מעל העוגה בשכבה אחידה ודקה.
  21. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

הערות

  • תוכלו לפזר על העוגה פיסטוקים קלויים שבורים גס.
  • את העוגה שומרים במקרר עד כ- 4 ימים.

אולי תאהבו גם: פינוק פיסטוק 3 שכבות שאתם חייבים להכין | מגנום פיסטוק ביתי | עוגת מוס אוראו ושוקולד | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.