⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
המתכון הבא הולך להפתיע אתכם. בטעם, במרקם ובפשטות ההכנה. חיתוכיות יוגורט ושוקולד יפייפיות, בעלות מרקם קרמי ונמס בפה. מתוקות במידה הנכונה וממש קלות להכנה. כל מי שטעם את חיתוכיות היוגורט חשב שמדובר בעוגת גבינה, והם הופתעו לגלות שהמרכיב העיקרי הוא יוגורט. אליהן שידכתי ממרח שוקולד שהוסיף גם לטקסטורה וכמובן לטעם. תוכלו להכין אותן בקלות גם בפסח.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- חשוב להוציא את הביצים והיוגורט לטמפ’ החדר.
- אני השתמשתי ביוגורט 1.5% שומן, אבל כל יוגורט אחר יתאים.
- שימו לב שהבלילה עולה גבוה באפייה ולאחר מכן היא יורדת, וזה בדיוק מה שצריך להיות.
- יש להניח את התבנית במקרר למשך כ-4 שעות לפחות לפני החיתוך.
- במידה ותרצו חיתוכיות גבוהות יותר, תוכלו להכין בתבנית מרובעת 24 ס”מ. אך חשוב לרפד את דפנות התבנית בנייר אפייה שיעבור את גובה התבנית כדי שהבלילה לא תגלוש.
- לגרסה כשרה לפסח – המירו את הקמח לקמח תפוחי אדמה באותו היחס.
מצרכים לחיתוכיות יוגורט ושוקולד – תבנית מרובעת 26 ס”מ
- 5 חלמונים L בטמפ’ החדר.
- כפית תמצית וניל.
- 60 גרם שמן (4\1 כוס).
- 30 גרם דבש (2 כפות).
- 400 גרם יוגורט לבן טבעי (2 מיכלים).
- 40 גרם קמח (4 כפות).
- 40 גרם קורנפלור (4 כפות).
- 5 חלבונים L בטמפ’ החדר.
- קורט מלח.
- 120 גרם סוכר (2\1 כוס + 2 כפות).
- כ-כוס ממרח שוקולד – ראו הערות במתכון.
אופן ההכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-150 מעלות.
- בקערה רחבה מניחים חלמונים ותמצית וניל וטורפים לאיחוד. מוסיפים שמן וטורפים שוב.
- מוסיפים את היוגורט והדבש וטורפים. מוסיפים את הקמח והקורנפלור וטורפים לבלילה אחידה.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, ומקציפים עד להיווצרות בועות קטנות.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב אך רך.
- מקפלים 3\1 מקצף החלבונים אל בלילת היוגורט, מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
- שופכים אל התבנית ומישרים בעזרת פלטה. ממיסים את ממרח השוקולד כ-30 שניות במיקרו ומעבירים לשקית זילוף. מזלפים פסים רחבים ובעזרת סכין יוצרים את הדוגמה (תוכלו להעזר בסירטון).
- אופים כ-50 דק’, מכבים את התנור ומשאירים לעוד רבע שעה נוספת.
- מצננים לחלוטין, עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקרר למשך כ-4 שעות לפחות או לילה שלם.
- לאחר הקירור מחלצים מהתבנית, חותכים את הקצוות ולאחר מכן חותכים לרבועים.
אולי תאהבו גם: עוגת קרם יוגורט לימונית עם בצק פריך | חיתוכיות יוגורט וגבינה | קוביות בראוניז גבינה | עוגת גבינה פירורים