⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
דמיינו לכם רגע: חיתוכיות ריבת חלב שמורכבות מבצק חמאתי וקראנצ’י, שכבה נדיבה של ריבת חלב, קרם וניל עדין ושכבה נוספת של גאנש שוקולד לבן. מרגישים כבר את בלוטות הטעם עובדות? חיתוכיות ריבת חלב הן ה-דבר שאתם הולכים לאמץ ללא ספק. הן נראות כקינוח מפוצץ, אבל הן פשוטות להכנה (אל תספרו לטועמים 🙂 ) ודורשות רק מעט סבלנות בין השלבים.
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את המתכונים ישירות לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ולא תפספסו שום מתכון.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- אני השתמשתי בתבנית עם תחתית מתפרקת שמקלה בעת החיתוך.
- נסו לשטח את בצק התחתית דק ככל הניתן.
- גודל התבנית 25*25.
מצרכים לתחתית
- 200 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
- 70 גרם אבקת סוכר.
- 270 גרם קמח לבן.
- 10 מ”ל חלב.
- קורט מלח.
מצרכים לקרם וניל
- 370 מ”ל שמנת מתוקה.
- 30 מ”ל חלב.
- 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).
- כפית תמצית וניל איכותית.
לגאנש שוקולד לבן
- 160 גרם שוקולד לבן.
- 50 מ”ל שמנת מתוקה.
לשכבת ריבת חלב
- כוס ריבת חלב למריחה ולציפוי.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- בקערה שמים חמאה ואבקת סוכר ומעבדים לתערובת קרמית (ניתן לעבד בעזרת כפפה או במיקסר).
- מוספים קמח, חלב ומלח ולשים לכדור בצק אחיד.
- משמנים את תחתית התבנית, ומשטחים את הבצק בצורה אחידה ודקה.
- מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ- 15 דק’ עד שהתחתית מזהיבה (התחתית אמורה להישאר מעט בהירה) ומצננים כמה דק’.
- בעזרת פלטה קטנה, מורחים מעל התחתית שכבה נדיבה של ריבת חלב.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים שמנת, חלב, פודינג ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מורחים את הקצפת מעל ריבת החלב בצורה אחידה.
- בקערה מתאימה למיקרו שמים שוקולד לבן ושמנת מתוקה, ממיסים בפולסים קצרים עד המסה מלאה. (יש לערבב בין פולס לפולס)
- מצננים כ- 2 דק’ ושופכים מעל הקצפת, יש להטות את התבנית מצד לצד לכיסוי מלא ואחיד.
- בשקית זילוף שמים ריבת חלב ומזלפים פסים לאורך התבנית.
- בעזרת קיסם יוצרים צורה משוישת.
- מעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות, ולאחר מכן חותכים לריבועים.
חשוב לדעת
- את החיתוכיות שומרים במקרר בקופסא/תבנית מכוסה היטב.
- אם אתם ממהרים ניתן לוותר על הכנת התחתית ולהשתמש בביסקוויטים קנויים.
אולי יעניין אתכם גם: חיתוכיות יוגורט וגבינה | באונטי ביתי – חטיף קוקוס ושוקולד טבעוני | עוגיות רול פיצוחים