fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגיות מדלן הן עוגיות ספוג מסורתיות בצורת קונכייה, שמקורן מצרפת. מלבד צורתן המהממת, עוגיות המדלן אווריריות ורכות במיוחד! רק אל תתנו לצורה המפונפנת להטעות אתכם, מדובר בעוגיה קלה ומהירה להכנה, שלא מצריכה מיקסר כלל. אני בחרתי לצפות צד אחד של העוגיות, אך אפשר להשאירן ללא ציפוי.

עוגיות מדלן | צילום: ספיר דהן
עוגיות מדלן | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגיות מדלן – בתבנית “מדלן

  • 2 ביצים M בטמפ’ החדר.
  • 60 גרם סוכר.
  • 20 גרם דבש (כף).
  • 80 גרם קמח (2\1 כוס + כף).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 80 גרם חמאה מומסת.
  • 5 מ”ל מיץ לימון (כפית).
  • כפית תמצית וניל.
  • 50 גרם שוקולד צ’יפס (אופציונלי).

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר.

על התבנית

על מנת להכין את העוגיות בצורתן המיוחדת, השתמשתי בתבנית אפיה לעוגיות מדלן של חברת ארקוסטיל.

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה מניחים ביצים, סוכר ודבש. טורפים היטב כ-2 דק’.
  2. מערבבים קמח ואבקת אפייה יחד. מנפים אותם אל התערובת, וטורפים עד הטמעה.
  3. מוסיפים מיץ לימון ותמצית וניל, וטורפים שוב.
  4. שופכים את החמאה המומסת אל הבלילה, וטורפים לבלילה חלקה ומעט סמיכה.
  5. מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כ-30 דק’.
  6. מורחים את התבנית היטב בחמאה, ומנפים מעליה מעט קמח.





    עוגיות מדלן | צילום: ספיר דהן







  7. מנערים מעודפים, ומניחים בצד.
  8. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף, מזלפים בכל שקע ומפזרים שוקולד צ’יפס.





    עוגיות מדלן | צילום: ספיר דהן




  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10-11 דק’.
  10. מחלצים את העוגיות מהתבנית בעודן חמות, ומניחים אותן על רשת עד לצינון.
  11. לציפוי: ממיסים את השוקולד המריר בפולסים קצרים, עד להמסה מלאה.
  12. טובלים צד אחד של העוגיה (הצד עם דוגמת הקונכייה), ומניחים אותה בחזרה בתוך התבנית, כדי לקבל צורה מודגשת.
  13. מעבירים למקפיא למשך כ-20 דק’ ומחלצים.
  • ניתן לוותר על השוקולד צ’יפס בבלילה.
  • תוכלו להמיר את השוקולד המריר לשוקולד חלב או לבן.

אולי תאהבו גם: עוגיות ריבה ושקדים | פאי לימון קלאסי | חטיפי שוקולד וקרמל | עוגיות אלפחורס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.