⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אם צנצנת העוגיות במטבח התרוקנה, עוגיות ריבה כאן לעזרה! בצק שקדים פריך, ריבת תות מתוקה ומעט אבקת סוכר. כשאני יודעת שהאורחים בדרך ובא לי להכין עוד משהו פשוט וזריז, הן בהחלט הפיתרון.
תודו באמת, עוגיות ריבה מחזירות אתכם קצת אחורה בזמן… נוסטלגיה.
הן טעימות בכל צורה, עם כל ריבה או אפילו שוקולד. אז מה כבר אפשר עוד לספר בשבחן? אה כן, ילדים מתים עליהן, וההכנה פשוטה להפליא, אז הרגישו חופשי לשתף אותם בתהליך ההכנה.
מצרכים לכ-20 עוגיות ריבה
- 130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- 230 גרם קמח ( 2\1 1 כוסות + 2 כפות).
- 70 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס + כף).
- 50 גרם אבקת שקדים (2\1 כוס).
- כפית תמצית וניל.
- ביצה L.
- ריבת תות למילוי.
- אבקת סוכר לקישוט.
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וקוביות חמאה. מעבדים עד להיווצרות תערובת חולית.
- מוסיפים ביצה ותמצית וניל, ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גדולים.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, ומאחדים עם הידיים לכדור בצק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומקררים כשעה.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מניחים את כדור הבצק ומקמחים גם אותו במעט קמח. מרדדים לעלה בעובי של כ-2 מ”מ, קורצים לעיגולים (או פרחים, או ריבועים, או לכל צורה שמתחשקת לכם) ובעזרת פלטה קטנה מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- במחצית מהעיגולים קורצים עיגול קטן באמצע.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 165 מעלות, 12-14 דק’ עד הזהבה.
- לאחר הקירור מזלפים ריבה על העוגיות השלמות, ואת העוגיות עם החור מניחים מעל.
- מפזרים אבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה.
חשוב לדעת
- ניתן להשתמש בשקדים טבעיים טחונים לאבקה.
- ניתן למלא את העוגיות בכל ריבה שתבחרו.
- את העוגיות שומרים בטמפ’ החדר.
- לגרסה פרווה, ניתן להמיר את החמאה בנטורינה/מחמאה.
ממליצה לבקר במתכונים נוספים שלי: בראוניז שוקולד צ’יפס, עוגיות קרואסון קוקוס או קרמוגית נוטלה.