fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מצאתי את המתכון למשהו ממכר: קטן, קריספי ומתוק! עוגיות בהחלט יכולות להיות ממכרות, ואם הן מגיעות במיני, אז בכלל! מתכון מיוחד ומוצלח לעוגיות שקדים קטנות, קריספיות ונפלאות. עוגיות מלאות בשקדים עם מעט קינמון, שלא תפסיקו לנשנש.

עוגיות שקדים קטנטנות | צילום: ספיר דהן
עוגיות שקדים קטנטנות | צילום: ספיר דהן

מצרכים

  • 45 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות.
  • 85 גרם סוכר חום כהה (לא דמררה).
  • 280 גרם קמח (2 כוסות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
  • 70 מ”ל חלב.
  • 2\1 כפית קינמון.
  • 80 גרם שקדים פרוסים.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה וסוכר חום.
  2. מעבדים כ-3 דק’ עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. מוסיפים את החלב ומעבדים מעט (התערובת תראה לא אחידה, אך אין מה לדאוג – אחרי הוספת הקמח הכל יסתדר).
  4. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון יחד, ושופכים על קערת המיקסר.
  5. מעבדים כ- 2 דק’ עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  6. מוסיפים את השקדים הפרוסים ומעבדים שוב עד להיווצרות בצק אחיד (במידה והבצק לא מתאחד לכם, תוכלו להוסיף כף חלב ולהמשיך לעבד).
  7. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים שווים, מגלגלים כל כדור לגליל ארוך ודק.
  8. עוטפים כל גליל בניילון נצמד, ומכניסים למקפיא למשך כ- שעה.



    עוגיות שקדים קטנטנות | צילום: ספיר דהן


  9. לאחר ההקפאה, חותכים לעיגולים דקים ומניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.



    עוגיות שקדים קטנטנות | צילום: ספיר דהן


    עוגיות שקדים קטנטנות | צילום: ספיר דהן


  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 12 דק’ (זמן האפייה תלוי בעובי החיתוך, כך שאם חתכתם את העוגיות לעיגולים עבים, זמן האפייה עלול להתארך מעט).
  11. מצננים לחלוטין, ומאחסנים בקופסה אטומה.

חשוב לדעת

  • תוכלו להשתמש במחמאה \ נטורינה בכדי להכין את העוגיות בגרסת פרווה.
עוגיות שקדים קטנטנות | צילום: ספיר דהן
עוגיות שקדים קטנטנות | צילום: ספיר דהן

אולי תאהבו גם: עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה | קרמוגית נוטלה | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | עוגיות קנטוצ’יני איטלקיות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.