fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת זאכר טורט היא עוגת שוקולד מפורסמת מהמטבח האוסטרי, במקור עם מלית של ריבת משמש וציפוי שוקולד מעט פציח. כבר המון זמן רציתי לנסות להכין אותה, אבל עם שינויים שיתאימו יותר לחך הישראלי. את ריבת המשמש המרתי בריבת דובדבנים, שבעיניי משתלבת נהדר עם שוקולד (כמו עוגת היער השחור), העוגה רכה ועשירה ולא יבשה כמו במקור, ובמקום ציפוי השוקולד המוכר, ציפיתי את העוגה בגאנש שוקולד עשיר.

עוגת זאכר טורט | צילום ספיר דהן
עוגת זאכר טורט | צילום ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • שימו לב שזו לא עוגת שוקולד במרקם שכולנו מכירים, המרקם מעט יותר “יבש” ועשיר.
  • תוכלו להמיר בכל ריבה אחרת שאתם אוהבים.
  • ניתן לוותר על שלב הרתחת הריבה, ופשוט למרוח אותה כמו שהיא על גבי הטורט.
  • אין בעוגה קקאו.
  • שימו לב לזמני האפייה.

מצרכים לעוגת זאכר טורט – תבנית עגולה 24 ס”מ

לטורט

  • 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • 100 גרם אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות)
  • כפית תמצית וניל \ מחית וניל.
  • 6 חלמונים L בטמפ’ החדר.
  • 140 גרם שוקולד מריר.
  • 6 חלבונים L בטמפ’ החדר.
  • קורט מלח.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס – להקצפה עם החלבונים)
  • 140 גרם קמח (כוס).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).

לשכבת הריבה

  • 150 גרם ריבת דובדבן \ קונפיטורה (כ-2\1 צנצנת)
  • 20 מ”ל מים (2 כפות).

לציפוי

  • 120 מ”ל שמנת מתוקה (2\1 כוס).
  • 20 מ”ל מים (2 כפות).
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 220 גרם שוקולד מריר.
  • 10 גרם חמאה רכה (כף).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשמנים בחמאה גם את התחתית וגם את הדפנות.

  2. ממיסים את השוקולד המריר (140 גרם) בפולסים קצרים, ומניחים בצד לצינון.

  3. בקערה רחבה מניחים קוביות חמאה רכה ואבקת סוכר, וטורפים היטב עד להקרמה (ניתן לעבד גם במיקסר). מוסיפים תמצית וניל \ מחית וניל וטורפים שוב.

  4. מוסיפים חלמונים וטורפים להטמעה, מוסיפים גם את השוקולד המומס וטורפים היטב לבלילה סמיכה ואחידה (אם השוקולד התקשה, חממו אותו כ-15 שניות ורק לאחר מכן הוסיפו לבלילה).

  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, ומקציפים כמה דק’ עד להופעת בועות קטנות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב אך רך.

  6. מקפלים בכמה פעימות את קצף החלבונים אל בלילת השוקולד (בהתחלה יהיה לכם מעט קשה, אך לאחר כל הוספה זה יסתדר).

  7. מערבבים את הקמח יחד עם אבקת האפייה. מוסיפים מעט בכל פעם אל הבלילה, ומקפלים עד להטמעה. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 \ 50 דק’.

  8. מצננים לחלוטין, מסירים בעזרת סכין את הקרום שנוצר מעל העוגה וחותכים ל-2 שכבות.

  9. בקלחת מניחים את הריבה עם המים, ומרתיחים על גבי להבה בינונית עד להסמכה ( כ-4 דק’ – יש לערבב בין לבין).

  10. מניחים שכבה אחת של העוגה על גבי תבנית \ מגש, מורחים את הריבה ומניחים מעל את השכבה השניה. מכניסים למקרר עד לסיום הכנת הציפוי.

  11. הכנת הציפוי: בקלחת מניחים שמנת מתוקה, סוכר, מים ושוקולד. מבשלים על אש קטנה עד להמסה ואיחוד (יש לערבב כל הזמן). מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מניחים לצינון למשך כ-3 דק’ ומערבבים.

  12. מוציאים את העוגה מהמקרר, ושופכים את ציפוי השוקולד. בעזרת פלטה קטנה מורחים גם על דפנות העוגה.

  13. מקררים למשך כ-4 שעות עם עדיפות לילה שלם (ככה היא סופגת את כל הטעמים).

  14. אופציונלי: לאחר הקירור ניתן לזלף מעל העוגה פסים של שוקולד חלב.

אולי תאהבו גם: עוגת שוקולד לוטוס | אצבעות שוקולד וחמאת בוטנים | מאפינס שוקולד צ’יפס פרווה | עוגת טורט וניל שוקולד

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.