⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אם אתם ממכורי השוקולד הלבן (כמוני), זאת ה-עוגה בשבילכם.
אז מה יש לנו כאן אתם שואלים? עוגת קרם שוקולד לבן וקרמל.
או במילים אחרות: עוגת שכבות של גאנש לבן מוקצף, ביסקוויט שקדים וקרם קרמל.
עוגה קרמית, רכה ועדינה עם מראה שכבות משגע!
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂
מצרכים לגאנש לבן
תוכן עניינים
- 120 מ”ל שמנת מתוקה.
- 2 גרם ג’לטין + 10 מ”ל מים.
- 170 גרם שוקולד לבן.
- 280 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הערות).
מצרכים לקרם קרמל
- 42 מ”ל שמנת מתוקה.
- 13 גרם גלוקוזה.
- 42 גרם סוכר.
- 30 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
- 125 מ”ל שמנת (ראו הערות).
- 2 גרם ג’לטין +10 מ”ל מים.
לביסקוויט שקדים
- 3 ביצים M בטמפ’ החדר.
- 125 גרם אבקת סוכר.
- 125 גרם אבקת שקדים.
- 2 חלבונים.
- קורט מלח.
- 20 גרם קמח.
- 20 גרם חמאה מומוסת.
אופן ההכנה
- בקערה קטנה מערבבים ג’לטין ומים ומניחים לספיגה.
- ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו בפולסים קצרים ומניחים בצד.
- מביאים לרתיחה את השמנת (120 מ”ל), ושופכים בהדרגה אל השוקולד תוך כדי טריפה.
- ממיסים את הגלטין כ-10 שניות במיקרו, שופכים אל תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
- מוסיפים אל תוך התערובת 280 מ”ל שמנת קרה, וטורפים לאיחוד.
- מכסים היטב בנילון נצמד, ומקררים לילה שלם.
- קרם קרמל: בקערה קטנה מערבבים ג’לטין ומים ומניחים לספיגה.
- בקלחת מניחים גלוקוזה ושמנת (42 מ”ל) ומביאים לרתיחה קלה.
- בסיר נוסף מניחים את הסוכר, וממיסים על אש קטנה עד לקבלת קרמל בהיר (להיזהר לא לשרוף).
- מוסיפים בזהירות את החמאה והשמנת עם הגלוקוזה, וטורפים במהירות.
- מבשלים עוד כ-3 דק’ עד להסמכה, מורידים מהאש ומניחים בצד.
- בסיר נוסף מביאים שמנת (125 מ”ל) לסף רתיחה, שופכים אליה את תערובת הקרמל, טורפים היטב ומבשלים עד ביעבוע.
- ממיסים את הג’לטין כ-10 שניות במיקרו, שופכים אל התערובת וטורפים היטב.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה שלם.
ביום ההרכבה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם בלון הקצפה שמים ביצים, אבקת סוכר ואבקת שקדים, ומקציפים כ-5 דק’ לקבלת תערובת תפוחה.
- מעבירים לקערה חדשה, מנפים לתוך הבלילה את הקמח והחמאה המומסת ומקפלים.
- שוטפים את קערת המיקסר, ומקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב.
- מוסיפים לתערובת את הקצף, ומקפלים היטב.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, שופכים את הבלילה ומישרים בשכבה אחידה.
- אופים 10-12 דק’, ומניחים לצינון.
- מעבירים את הגאנש הלבן לקערת מיקסר עם בלון הקצפה, ומקציפים לתערובת יציבה.
- גם את קרם הקרמל נקציף לתערבות יציבה ונוקשה, ונניח בצד עד להרכבה.
- להרכבת העוגה נשתמש ברינג קוטר 22, נקרוץ בעזרתו שני עיגולים מביסקוויט השקדים.
- נניח בתחתית הרינג ביסקוויט שקדים, מעליו נשפוך מחצית מהגאנש הלבן וניישר בעזרת פלטה.
- לאחר מכן נשפוך את קרם הקרמל, וניישר שוב בעזרת פלטה.
- מעל קרם הקרמל נניח עוד ביסקוויט שקדים, ושוב גאנש לבן.
- נעטוף בניילון נצמד, ונכניס להקפאה של כ-5 שעות לפחות.
- לאחר ההקפאה נשחרר את הרינג, ונגרד מעל העוגה מעט שוקולד לבן.
- מה יצא? עוגת קרם שוקולד לבן וקרמל 🙂
חשוב לדעת
- העוגה לא גדולה, ניתן להכפיל את הכמויות לקבלת עוגה גדולה יותר.
- ניתן לשמור את העוגה במקפיא ולהפשיר מעט לפני האכילה, לקבלת מרקם של גלידת שמנת.