⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגת שוקולד שמנת קרמית ומפנקת, ללא מיקסר שמכינים ממש בקלות. תחתית רכה ושוקולדית ללא קמח, קרם מהיר להכנה ומעל הכל שוקולד מגורר.
מצרכים לעוגת שוקולד שמנת – תבנית עגולה 24 ס”מ
תוכן עניינים
לתחתית
- 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 200 גרם סוכר (כוס).
- 100 גרם שוקולד מריר.
- 100 גרם שוקולד חלב.
- 100 גרם אבקת שקדים (כוס).
- 2\1 כפית אבקת אפייה.
- כפית תמצית וניל.
לקרם
- 350 מ”ל שמנת מתוקה.
- כפית תמצית וניל.
- 40 גרם פודינג וניל (4 כפות שטוחות).
- 225 גרם גבינת שמנת (קופסא – אני השתמשתי בשמנת נפוליאון).
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים את השוקולדים יחד בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
- בקערה נוספת טורפים ביצים, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים את השוקולדים המומסים וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים אבקת שקדים ואבקת אפייה וטורפים לבלילה חלקה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה, שופכים את הבלילה ואופים במשך 25-30 דק’ (בדקו לאחר כ-25 דק’ והוסיפו במידת הצורך) מצננים לחלוטין וניגשים להכנת הקרם.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים גבינת שמנת ומקציפים כ-דקה כי להימנע מגושים. מוסיפים שמנת מתוקה, פודניג ותמצית וניל, ומקציפים מספר דקות עד לקבלת קרם יציב.
- מניחים על גבי התחתית ומישריים בעזרת פלטה. מכסים, ומכניסים למקרר למשך כ-3 שעות לפחות. לאחר הקירור מגררים שוקולד וזוללים.
אולי תאהבו גם : עוגת גזר עם קרם שמנת | עוגת קרמבו | עוגת גבינת שמנת אפויה | עוגת גבינה עם אוכמניות ושטרויזל