fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת שוקולד פאדג’ סופר מפנקת, עשירה בשוקולד ונימוחה במיוחד. כל מה שתצטרכו בשבילה זה 4 מרכיבים בלבד! אני חיממתי אותה מעט, והנחתי כדור גלידה מעל להשלמת החוויה. מדובר באחת העוגות המוצלחות והטעימות, שההכנה שלה לוקחת מספר דקות בודדות בלבד, והתוצאה מדהימה. אומנם לא מדובר בעוגה גבוהה, אך ביס אחד ממנה ואתם תהיו בעננים. והיא כשרה לפסח!

עוגת שוקולד פאדג' כשרה לפסח | צילום: ספיר דהן
עוגת שוקולד פאדג’ כשרה לפסח | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • מכיון שהמרכיב העיקרי בעוגה הוא שוקולד, חשוב להשתמש בשוקולד איכותי.
  • המתיקות מגיעה מהשוקולד, לכן בעוגה יש רק 4\1 כוס סוכר.
  • שימו לב לזמני האפייה, העוגה צריכה להיות במרקם המזכיר בראוניז.
  • מומלץ לחמם את העוגה כ- 15 שניות במיקרו ואז לאכול, כך היא הכי טעימה 🙂
  • לאחר הוספת החלמונים אל השוקולד חשוב לעבוד מהר, מכיוון שהתערובת מתמצקת.

מצרכים לעוגת שוקולד פאדג’ כשרה לפסח – תבנית עגולה 24 ס”מ

  • 5 ביצים L בטמפ’ החדר- מופרדות.
  • 330 גרם שוקולד מריר.
  • 20 גרם אבקת שקדים (2 כפות).
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים קצרים ומניחים לצינון כ-2 דק’ (יש לערבב בין פולס לפולס).
  2. בינתיים שהשוקולד מתקרר מעט, מניחים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה חלבונים וסוכר ומקציפים כ-5 דק’, עד להיווצרות קצף יציב אך לא נוקשה מדיי.
  3. מוסיפים אל השוקולד המומס את החלמונים, אחד בכל פעם ומערבבים עד להטמעה (לפני הוספת החלמונים חשוב לבדוק שהשוקולד לא התמצק, והוא עדין נוזלי).
  4. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים אל בלילת השוקולד, מוסיפים גם את אבקת השקדים ומקפלים עד להטמעה.
  5. מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה, ומשמנים במעט שמן גם את דפנות התבנית וגם את התחתית.
  6. שופכים את הבלילה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-30-35 דק’ (עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים).
  7. מניחים את העוגה לצינון מלא, מחלצים מהתבנית וחותכים למשולשים.

אולי תאהבו גם: עוגת פרג רכה ועשירה | עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה) | עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן (כשרה לפסח!) | עוגת מייפל שקדים ואגוזים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.