⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגת תפוזים כשרה לפסח, רכה, ריחנית ועשירה. העוגה יוצאת אוורירית וגבוהה, כך שלא תאמינו שהיא בכלל כשרה לפסח. אני מאמינה שתכינו אותה יותר מפעם אחת במהלך החג 🙂
מצרכים לעוגת תפוזים כשרה לפסח – תבנית עגולה 24 ס”מ
תוכן עניינים
- 6 חלמונים L בטמפ’ החדר.
- 120 גרם סוכר (2\1 כוס + 2 כפות)
- 130 גרם שמן (2\1 כוס + 3 כפות).
- 180 מ”ל מיץ תפוזים סחוט (4\3 כוס).
- 170 גרם קמח מצה טחון דק \ קמח מצה לעוגות ( 2\1 1 כוסות פחות 2 כפות).
- 30 גרם קורנפלור \ קמח תפוחי אדמה (3 כפות).
- 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
- כפית גדושה גרידת תפוז.
- 6 חלמונים L בטמפ’ החדר.
- קורט מלח.
- 120 גרם סוכר (2\1 כוס + 2 כפות)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הצדדים.
- בקערה מערבבים יחד קמח מצה טחון, אבקת אפייה וקורנפלור\ קמח תפוחי אדמה.
- בקערה נוספת מניחים חלמונים וסוכר (120 גרם – 2\1 כוס + 2 כפות), וטורפים היטב. מוסיפים שמן וטורפים, מוסיפים גם את מיץ התפוזים וטורפים שוב.
- אל הקערה מוסיפים את היבשים וטורפים לבלילה חלקה. מוסיפים את גרידת התפוז וטורפים להטמעה.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, מקציפים עד להיווצרות בועות קטנות. מוסיפים סוכר (120 גרם – 2\1 כוס + 2 כפות) ומקציפים לקצף יציב אך לא נוקשה מדיי.
- מקפלים את קצף החלבונים אל הבלילה, ושופכים אל התבנית.
- אופים במשך כ-50-60 דק’ ומצננים (מומלץ לא לפתוח את התנור עד שלא עברו 50 דק’).
- לאחר הצינון ניתן לפזר אבקת סוכר, אך לטעמי היא מספיק מתוקה 🙂
חשוב לדעת
- אם אין ברשותכם קמח מצה לעוגות, טוחנים את קמח המצה במעבד מזון עד לאבקה.
אולי תאהבו גם: בראוניז כשר לפסח | עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן (כשרה לפסח!) | חיתוכיות יוגורט ושוקולד | עוגת שוקולד פאדג’ כשרה לפסח