⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
הביטו שוב בתמונה. לא משנה מה אכתוב, עדיין יהיה לי קשה להעביר לכם את התחושה שעוברת בגוף אחרי שלוקחים ביס מהדבר הזה שלבסוף קראתי לו פשוט אצבעות שוקולד בייגלה ולוטוס. 3 דברים שגורמים למערבולת של טעמים וטקסטורות, שילוב של מתוק ומלוח. אני מבטיחה לכם: אצבעות שוקולד בייגלה ולוטוס זה שילוב מטורף.
הקינוח מורכב מעוגת שוקולד במרקם בראוניז, בייגלה קריספי ומלוח, לוטוס וגנאש שוקולד.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- השתמשתי בתבנית סיליקון אצבעות, אך במידה ואין לכם – תוכלו להרכיב את הקינוח בתבנית מרובעת 24 ס”מ ולחתוך לריבועים.
- הגנאש חייב מנוחה של לילה במקרר, אין לדלג על שלב זה. הוא ממש קל להכנה וכל מה שהוא צריך זה רק מנוחה 🙂
מצרכים
לתחתית שוקולד
- 120 גרם חמאה.
- 200 גרם סוכר (כוס).
- 2 ביצים L.
- 70 גרם קמח (2\1 כוס).
- 70 גרם קקאו (2\1 כוס).
- 4\1 כפית מלח.
- כפית תמצית וניל.
- 50 גרם שוקולד צ’יפס מריר.
לשכבת בייגלה ולוטוס
- 100 גרם ממרח לוטוס.
- 80 גרם בייגלה מלוח (ללא שומשום).
לגנאש שוקולד חלב
- 150 גרם שוקולד חלב.
- 15 גרם סוכר אינוורטי \ גלוקוזה (ניתן להשיג בחניות אפייה)
- 140 מ”ל שמנת מתוקה.
- 60 גרם חמאה בטמפ’ החדר וחתוכה לקוביות.
לטופינג לוטוס
- 60 גרם ממרח לוטוס.
- 30 גרם בייגלה.
אופן ההכנה
- ערב לפני מתחילים בהכנת הגנאש: בקלחת שמים שמנת וסוכר אינוורטי ומביאים לרתיחה.
- שופכים על השוקולד החלב ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד להמסה.
- בעזרת בלנדר מוט “טוחנים” את התערובת למרקם חלק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ללילה שלם.
- ביום ההרכבה מתחילים בהכנת התחתית: מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את החמאה.
- מוסיפים סוכר, ביצים ותמצית וניל, וטורפים היטב לבלילה אחידה.
- מערבבים את הקמח, הקקאו והמלח יחד, ומנפים אותם אל התערובת.
- טורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית מרובעת 24 ס”מ מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
- מכניסים לאפייה למשך כ- 25-30 דק’, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין.
- קורצים את העוגה לצורת אצבעות ומכניסים לתוך תבנית הסיליקון
- שכבת בייגלה ולוטוס: בקערה מתאימה למיקרו שמים את ממרח הלוטוס וממיסים כ- 15 שניות.
- במעבד מזון עם להב פלדה גורסים את הבייגלה לחתיכות גסות.
- שופכים אל ממרח הלוטוס ומערבבים.
- משטחים מעל כל תחתית שכבה דקה מתערובת הלוטוס והבייגלה (מי שמרכיב את הקינוח בתבנית, יכול פשוט למרוח את התערובת מעל העוגה שהכנו בשלב הקודם).
- מוציאים את הגנאש מהמקרר, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל לתערובת הבייגלה והלוטוס.
- מיישרים בעזרת פלטה.
- מכניסים למקפיא למשך כ- 30 דק’.
- לטופינג: ממיסים את ממרח הלוטוס כ- 15 שניות במיקרו ומניחים בצד.
- שוברים את הבייגלה לחתיכות גסות ומערבבים יחד עם ממרח הלוטוס.
- מעבירים לשקית זילוף, יוצרים חור מעט גדול (כדי שחתיכות הבייגלה לא יתקעו לנו באמצע הזילוף).
- מחלצים את קינוח האצבעות מתבניות הסילקיון ומזלפים מעל פסים.
- מעבירים למקרר למשך כ-שעה.
- מי שבחר להכין את הקינוח בתבנית מרובעת, לאחר הקירור יש לחתוך לריבועים.
חשוב לדעת
- את קינוחי האצבעות שומרים במקרר כשהם מכוסים היטב.
אולי תאהבו גם: אצבעות תמרים ושוקולדאצבעות שוקולד פרלינה | מאפה תרד בולגרית וצנוברים | בראוניז אספרסו של סטארבקס | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות