fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

כשמתחשק לי משהו מתוק ומפנק במינימום מאמץ, אני מכינה בקלוואה. בקלוואה מבצק פילו בצורת סיגרים אישיים, עם מלית עשירה של פיצוחים, מרקם מתפצפץ וסירופ סוכר מתקתק.

סיגר בקלוואה | צילום: ספיר דהן
סיגר בקלוואה | צילום: ספיר דהן

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • ניתן לשנות את המילוי לפי בחירתכם. להשתמש רק בפיסטוקים, או רק בשקדים או להשמיט אחד מהם ולהוסיף אגוז אחר.
  • חשוב לכסות את בצק הפילו במגבת מטבח נקייה, כדי שלא יתייבש.
  • הפילו נקרע? לא נורא, ממשיכים לגלגל. אף אחד חוץ מכם לא ישים לב 🙂
  • יש להעביר את הסיגרים ישירות אל הסירופ ברגע שיצאו מהתנור.

מצרכים להכנת בקלוואה

  • חבילה בצק פילו (מופשר לפי ההוראות בגב האריזה).
  • 150 גרם חמאה מומסת \ נטורינה.
  • 150 גרם פיסטוקים טבעיים.
  • 100 גרם שקדים טבעיים.
  • 150 גרם אגוזי מלך.
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 2\1 כפית קינמון (אופציונלי).

לסירופ

  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • 240 מ”ל מים (כוס).
  • 2 כפות דבש.
  • כף מיץ לימון.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מתחילים בהכנת המלית: במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים את האגוזים לפירורים גסים. מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים.
  3. מניחים על משטח עבודה דף פילו, ומברישים אותו בעדינות במעט חמאה \ נטורינה. מניחים מעל דף פילו נוסף, ומברישים גם אותו במעט חמאה.
  4. מפזרים חופן של מלית באופן שווה על כל העלה, ומגלגלים באופן צמוד לצורת סיגר ארוך.
  5. בעזרת סכין חדה, חותכים את הסיגר הארוך לכ-3 סיגרים בינוניים (ניתן לחלק גם ל-4 סיגרים קטנים).
  6. מניחים את הסיגרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, כשצד התפר מונח מטה ומברישים בנדיבות כל סיגר בחמאה.
  7. ממשיכים באותו האופן עם שאר הבצק.
  8. אופים את הסיגרים במשך כ-25-30 דק’ או עד להשחמה.
  9. בינתיים שהסיגרים בתנור מכינים את הסירופ: בקלחת מניחים סוכר, מים, דבש ומיץ לימון. מבשלים עד להמסה והסמכה קלה. מניחים בצד לצינון.
  10. לאחר האפייה, מניחים כל סיגר בסירופ הסוכר, טובלים מכל הצדדים ומניחים לצינון על נייר אפייה.
  11. הסיגר במיטבו ביום ההכנה, לאחר מכן הוא מאבד מהפריכות.

אולי תאהבו גם: בקלאווה קדאיף עם מלית פיצוחים | עוגיות רול פיצוחים | עוגיות קנטוצ’יני איטלקיות | עוגיות פאדג׳ שוקולד ואגוזי לוז

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.