אין מה להשוות בין לחם שקונים בסופר או במאפיה, לבין לחם שאתם מכינים בבית, במיוחד כשמדברים על לחם כוסמין שאפשר תמיד לשלוף מהמקפיא כשרוצים להכין סנדוויץ׳ מהיר, טעים ומשביע.

אגב, לחם מקמח כוסמין הוא טעים, בריא ואף מומלץ למי שרוצה להפחית בסוכר וגלוטן.

את הלחם הזה הכנתי עם קמח כוסמין מלא של סוגת, שהיתרון שלו הוא שהוא מנופה וחוסך עבודה נוספת בזמן ההכנה 🙂 ניתן להכין מקמח כוסמין מגוון של דברים (אפילו פסטות ומאפים!).

המתכון הזה בהחלט מוצלח, הלחם יוצא רך מאוד בפנים, ומבחוץ מתקבל קראסט בסגנון כפרי שמשדרג את כל המרקם והטעם.

*המתכון בשיתוף סוגת

לחם מקמח כוסמין מלא עם גרעינים | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכיכר לחם

  • 500 גרם קמח כוסמין מלא של סוגת.
  • 350 מ”ל מים קרים.
  • 20 גרם דבש (כף).
  • 20 גרם מלח (כף).
  • 10 גרם שמרים יבשים.
  • 20 גרם גרעיני חמניה.
  • 20 גרם גרעיני דלעת.
  • מעט שומשום לפיזור.
  • מעט מים להברשה.

אופן ההכנה

  1. מערבבים את המים והדבש ומניחים בצד.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים מעט.
  3. מוסיפים את המים ולשים כ-5 דק’ עד שמתחיל להיווצר כדור בצק.
  4. מכבים את המיקסר, מוסיפים את המלח והגרעינים ולשים שוב כ- 7 דק’ עד לקבלת בצק חלק ונעים.

    לחם מקמח כוסמין מלא עם גרעינים | צילום: ספיר דהן
    לחם מקמח כוסמין מלא עם גרעינים | צילום: ספיר דהן
  5. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומשאירים להתפחה של שעה.
  6. מקמחים משטח עבודה ופותחים את הבצק בעזרת הידיים לצורת ריבוע.

    לחם מקמח כוסמין מלא עם גרעינים | צילום: ספיר דהן

  7. מקפלים צד אחד לאורך וגם את הצד השני.

    לחם מקמח כוסמין מלא עם גרעינים | צילום: ספיר דהן
    לחם מקמח כוסמין מלא עם גרעינים | צילום: ספיר דהן

  8. מקפלים צד אחד לרוחב ומגלגלים לגליל.

    לחם מקמח כוסמין מלא עם גרעינים | צילום: ספיר דהן
    לחם מקמח כוסמין מלא עם גרעינים | צילום: ספיר דהן

  9. משמנים היטב תבנית ארוכה שמיועדת ללחם (או תבנית אינגליש קייק שעשויה ממתכת) ומניחים את הכיכר בתוכה.
  10. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עוד 40 דק’.
  11. מחממים תנור ל- 220 מעלות, מברישים את הלחם במעט מים ומפזרים שומשום.
  12. אופים כ- 15 דק’, מורידים ל190 מעלות ואופים עוד כ- 30 דק’.
  13. מוציאים את הלחם מהתנור ובזהירות (זה חם!!) משחררים את הלחם מתוך התבנית (ניתן לחכות שיתקרר ואז לשחרר את הלחם אבל שהוא מתקרר זה קצת יותר קשה).

חשוב לדעת

  • ממליצה לחתוך לפרוסות רק לאחר צינון מלא.
  • ניתן להקפיא ולחמם כשרוצים.

עוד מתכון שלי שאולי יעניין אתכם: חלות של שבת (לחם בית)

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.
Send this to a friend