⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
הן נראות כמו סופגניות שמנמנות, אבל בביס הראשון מתגלה כל הקסם 🙂 לחמניות שמרים רכות, ריחניות ומפוצצות בגאנש שוקולד סמיך עם מעט קפה שמאזן את המתיקות. בשונה ממתכונים אחרים שממלאים את הלחמניות בשוקולד ואז אופים, כאן בחרתי תחילה לאפות אותן, ואז למלא בגאנש (בדיוק כמו שממלאים סופגניות). ממליצה לכם מראש להכין כמה לחמניות ספייר, כי הריח שיתפשט לכם בבית בטוח יגרום לכמה שכנים לקפוץ לבקר.
בנוסף, מדובר על לחמניות שיכולות להחליף בקלות את הפיתה והממרח לבית הספר!
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!
מצרכים ל – 8 לחמניות שמרים בינוניות
תוכן עניינים
- 350 גרם קמח.
- 90 מ”ל חלב.
- 50 גרם סוכר.
- קורט מלח.
- 30 גרם שמרים טריים \ 10 גרם שמרים יבשים.
- 70 גרם חמאה בטמפ’ החדר.
- 20 גרם שוקולד צ’יפס.
- ביצה טרופה – להברשה.
- מעט אבקת סוכר לפידור מעל הלחמניות (אופציונלי).
לגאנש שוקולד- קפה
- 100 גרם שוקולד חלב.
- 70 גרם שמנת מתוקה.
- 2\1 כפית אבקת נס קפה.
אופן ההכנה
- חותכים את החמאה לקוביות ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים מעט.
- מוסיפים את החלב ואת קוביות החמאה ומעבדים כ-5 דק’.
- מוסיפים את המלח ולשים על מהירות נמוכה בין 7-10 דק’, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס ולשים מעט לפיזור אחיד בבצק.
- מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים בטמפ’ החדר כ- שעה.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים אותו היטב ומחלקים לכדורים שווים במשקל 80 גרם.
- מעצבים לכדורים ומניחים במרווחים שווים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מתפיחים את הכדורים בטמפ’ החדר כ- 30 דק’ (כשהם מכוסים היטב).
- מחממים תנור ל-170 מעלות , מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומכניסים לאפייה של 20-25 דק’ (או עד שהלחמניות משחימות באופן אחיד).
- מתחילים בהכנת הגאנש – בקערה מתאימה למיקרו מניחים את השמנת מתוקה והשוקולד וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (תמיד לערבב בין פולס לפולס).
- מוסיפים את אבקת הנס קפה ומערבבים לאיחוד.
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתייצבות.
- כשהלחמניות יוצאות מהתנור מניחים אותן לצינון מלא בטמפ’ החדר.
- מוצאים את הגאנש מהמקרר, מערבבים מעט ומעבירים לשקית זילוף.
- בעזרת סכין יוצרים חתך קטן בתחתית הלחמניה, ומזלפים את הגאנש לבפנים (לחלופין ניתן לעשות חתך קטן בצד ולמלא משם).
- לאחר המילוי יש להניח כמה דק’ את הלחמניות כשהתחתית כלפיי מעלה כדי לתת לגאנש להתמצק (אם בחרתם למלא מהצד יש לדלג על שלב זה).
- מפדרים במעט אבקת סוכר, וזהו עכשיו רק נשאר לזלוז בהנאה.
חשוב לדעת
- ניתן לוותר על אבקת נס הקפה במילוי.
- ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן עטופות היטב.
עוד מתכונים שאולי תאהבו: רוגלך שוקולד | עוגת שמרים קראנץ׳ | עוגת סולת וקוקוס של פעם | עוגת שוקולד במרקם פאדג’י בקערה אחת